Hivatalos infó: október 17-én jön a Windows 8.1

A Microsoft végre elárulta, mikor válik elérhetővé a nagyközönség számára a Windows 8.1 végleges kiadása.

Hivatalos infó: október 17-én jön a Windows 8.1

A Windows 8.1 bemutató kiadása már régóta elérhető, így már mindenki kipróbálhatta, mit kínál az új operációs rendszer. A kezdőket a "Help + Tips" alkalmazás veszi célba, ami a Windows 8.1 felhasználói kezelőfelületét, illetve szolgáltatásait mutatja be egyszerű, könnyen emészthető segédletek formájában.

A Windows 8.1 Preview bemutató videója

A korábbi értesülések alapján már tudható, hogy a Windows 8.1 augusztus végén éri el RTM, azaz gyártásra kész állapotát, az viszont eddig nem volt világos, hogy a szoftver végleges változata mikor lesz elérhető az átlagfelhasználók számára. A Microsoft most ezt is elárulta, így már biztos, hogy a hivatalos start október 17-ére esik, méghozzá PDT idő szerint reggel 4 órára. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon délután 1 órakor válik elérhetővé az új operációs rendszer. A Windows 8 felhasználók a Windows Store-ból, ingyenes frissítés formájában juthatnak majd hozzá a frissítőcsomaghoz, ahogy azt korábban már megírtuk. Az új operációs rendszer, illetve az azt használó konfigurációk október 18-tól kezdve lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban.

Nemrégiben még sokan úgy gondolták - velünk együtt -, hogy a Windows 8.1 végleges kiadásának megjelenési időpontja napra pontosan a Windows 8 első születésnapjára esik majd, ám ez nem jött be, hiszen a Windows 8 tavaly október 26-án jelent meg, a Windows 8.1 pedig október 17-én érkezik.

A Windows 8.1 egyébként sok tekintetben fejlődött a Windows 8-hoz képest, ám a klasszikus Start menüt még mindig nem kaptuk vissza és a jelek szerint már nem is fogjuk. Ezt még mindig sokan nehezményezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward