Hivatalos: Hamarosan indul az LG Pay

Az LG is megalkotta a saját mobilos fizetési platformját, a rendszer decemberben kezdheti meg a működését.

Hivatalos: Hamarosan indul az LG Pay

A pletykák és a kiszivárgott információk, valamint néhány elejtett célzást követően immáron biztosan kijelenthetjük, hogy az LG is beszáll a mobilfizetési bizniszbe. Az LG az Apple, a Google és a Samsung nyomdokain indulhat, de egyelőre nem sok részlet derült ki arról, hogy pontosan miként néz majd ki az általuk kínált szolgáltatás.

Az LG Electronics végül nem a G Pay, hanem csak egyszerűen az LG Pay név használata mellett döntött, legalábbis erről tanúskodik a vállalat aktuális bejelentése. Jelen állás szerint szűk körben kezdi meg a működését a fizetési platform, kizárólag Dél-Koreában, tehát a vállalat hazájában lesz mód először a kipróbálására, használatára. Ennek megfelelően az LG két helyi pénzintézettel kötött megállapodást, nevezetesen a Shinhan Card és a KB Kookmin Card támogatását élvezi majd a Pay.

Néhány ködös jelentésben foglaltak szerint az újítás nem fogja teljesen nélkülözni a kártyákat, hanem lesz egy olyan speciális kártya, ami kapcsolódik az okostelefonhoz, és valamilyen formán összefogja a felhasználó többi plasztikkártyáját. Sajnos pontos képet erről nem tudunk jelenleg alkotni, de úgy tűnik, hogy az LG technológiája akár jelentősebb eltérést is mutathat a többiek megoldásaival szemben. Amit biztosan tudunk, hogy a Pay alkalmas lesz arra, hogy ujjlenyomatos hitelesítéssel lehessen használni. Erre a gyártó több esetben is utalást tett, mióta az LG V10 bemutatkozott, melynek hátoldalára, a hangerőszabályzó billentyűk közé került a fent említett biometrikus szenzor.

Ugyan egyelőre csak Dél-Korea érdekelt a Payben, de az LG a Facebookon egy felhasználói kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem lehet általánosan meghatározni a támogatott készülékek listáját, és hozzátette, hogy régiófüggő lesz a dolog. Azt javasolja a vállalat, hogy a jövőben mindenki a helyi képviseleteknél tájékozódjon ezzel kapcsolatosan, így biztosan minden szükséges információt gyorsan és pontosan megkapnak az érdeklődők. Nem lehet azt sem tudni, hogy az NFC chip elegendő-e a szolgáltatáshoz, avagy egyéb képességet is támogatnia kell majd az adott okostelefonoknak ehhez.

Egyelőre tehát túl kevés információnk van arról, hogy az LG Pay miként működik majd, így azt is nehéz megjósolni, hogy milyen esélye lesz a konkurensek mellett. Néhány piaci elemző nem sok sanszot lát arra, hogy az LG igazán erős gyökereket tudna ereszteni ezen a téren, hiszen nagyon erős a konkurencia. Elég megnézni csak az Apple Payt, ami ugyan semmi különösebb extrát nem nyújt, de már most nagyon széles körben elterjedt, a Samsung Pay pedig szintén gőzerővel robog előre, és ráadásul ez nem is kizárólag az NFC-re hagyatkozik, hanem alternatívaként ott az MST (Magnetic Secure Transmission) technológia is.

Az LG Pay decemberben kezdi a pályafutását. És remélhetőleg hamarosan részletesebb képet kapunk arról, hogyan működik majd az új szolgáltatás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward