Hivatalos: Beharangozták a Note 10.1-et

A Samsung hivatalosan is leleplezte a Galaxy Note 10.1-et. Az új táblagép egy ideig a gyártó csúcsmodelljének érezheti majd magát, mivel a Galaxy Tab 10.1 hardvere felett már bizony eljárt az idő, és az utódját hivatalosan még nem jelentették be.

Hivatalos: Beharangozták a Note 10.1-et

A Samsung hivatalosan is leleplezte a Galaxy Note 10.1-et. Az új táblagép egy ideig a gyártó csúcsmodelljének érezheti majd magát, mivel a Galaxy Tab 10.1 hardvere felett már bizony eljárt az idő, és az utódját hivatalosan még nem jelentették be.

A nagyra nőtt Note a németországi Galaxy Tab 10.1N formavilágát vette át, persze valamelyest tovább gondolva azt. A hangszórókat itt is az előlapon találjuk majd, ami nagyon örömteli, hiszen sokkal jobb hangzást érhetünk így el, mint a hagyományos elrendezéssel. Ráadásul a Note esetében a hangkeltők sokkal nagyobb felületet foglalnak már el, és jobban illeszkednek az eszköz kialakításához is. Az viszont talán mindennél fontosabb, hogy az Apple így nem tudja perbe fogni a külseje miatt a készüléket, hiszen pont emiatt készítették ezt a dizájnt. Próbálkozni talán fog az almás vállalat, de kedvező ítéletre itt nem igazán lehet esélye.

A Note előlapját egy 10.1 hüvelykes képátlóval rendelkező PLS TFT technológiás panel fedi le, ami 149 PPI-s pixelsűrűségű az 1280 x 800 képpontos felbontásnak köszönhetően. A Note termékcsalád állandó tagjának tekinthető a toll, melyet S Pen névvel illetnek. Az S Pen különálló hellyel rendelkezik a burkolaton, így ha szükségünk lenne rá, mindig kéznél lesz. A kiegészítő mellé speciális alkalmazások is járnak, hogy jobban ki tudjuk azt használni. Ilyen például az S Note, az S Planner, a Crayon Physics, az Adobe Photoshop Touch, és a Polaris Office. Ezek között olyan is akad, amiért eredetileg bizony szép summát elkérnének, így ha szükségünk van valamelyikre, akkor a vásárláskor ez is döntő indok lehet.

A tableten egyelőre az Android 4.0 (ICS) operációs rendszer fut. Frissítést biztosan kapunk majd rá, de jelen állás szerint csak az év utolsó negyedévében kerülhet rá sor. A Note 10.1 középpontjában egy Samsung chip trónol. Az Exynos 4412 már ismerős lehet számunkra, hiszen ezzel lett a Galaxy S III is felszerelve. Ebben négy darab 1,4 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A9 mag fogja végezni a munka oroszlánrészét, a grafikus feladatokat pedig az emelt órajelű Mali-400 MP4-re bízza. A SoC mellett 2 GB rendszermemória lesz, így erre biztosan nem panaszkodhatunk, a háttértár kapacitásáról meg mi magunk dönthetünk, mivel elérhető lesz 16, 32, illetve 64 GB-tal is a gép. Ráadásul ha ezt keveselnénk, vagy kifogynánk a helyből, akkor még mindig bővíthetünk egy microSD kártyával.

A kamerákat számba véve két egységet fedezhetünk fel: az előlapon a videohívások bonyolítására egy 1.9 MPixeleset, a hátlapon pedig egy 5 megásat, amit egy LED villanó is segít és FullHD felvételek rögzítését is lehetővé teszi. Végül lássuk, adatkapcsolati szempontból mit kínál a gépezet. A Wi-Fi lehetőségen túl itt választhatunk majd 3G HSDPA, vagy LTE képes változatot is, a Bluetooth 4.0 modul és az A-GPS pedig mindegyikben ott figyel. Mindezt egy 7000 mAh-s akkumulátorra bízták a Samsung mérnökei, ami egy kicsit szerénynek tűnik, de mivel hivatalos adatot erről nem közöltek, így csak a megjelenés után derül ki, mire is elég.

 

Kereskedelmi forgalomba augusztus 15-én kerül a Note, elsőként Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, Angliában és Németországban. A 3G támogatással felvértezett 16 GB-os Galaxy Note 10.1 599 euró lesz, a SIM kártyától mentes testvére pedig 479. Az LTE-s megoldásra még várni kell, ez csak az ősz folyamán érkezik. Sötétszürke és ezüst színben juthatunk hozzá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward