Hivatalos: 1,7 GHz-re kapcsol a HTC One X+

A HTC zászlóshajója egy kisebb modernizáláson esett át, aminek keretében egy erősebb lapkakészlet került a gép központjába, ráadásul itt már csak Tegra 3-as változatról beszélhetünk, függetlenül attól, hogy éppen LTE-s avagy sem a One X Plusunk.

Hivatalos: 1,7 GHz-re kapcsol a HTC One X+

A HTC zászlóshajója egy kisebb modernizáláson esett át, aminek keretében egy erősebb lapkakészlet került a gép központjába, ráadásul itt már csak Tegra 3-as változatról beszélhetünk, függetlenül attól, hogy éppen LTE-s avagy sem a One X Plusunk.

Az LTE nélküli újdonság csak kisebb csiszolásokon esett át a központi chipet leszámítva. Itt a Tegra 3-at, egy Tegra 3 váltotta, ami így egy kicsit furcsán hangzik, de ha pontosítunk, akkor azonnal világossá válik az ok. A One X-ben eredetileg egy AP33 jelzésű lapka van, mely 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A9 magokat, és egy 416 MHz-es GeForce ULP-t rejt. Az "új" One X pedig az AP37 köré épít, ami 1,7 GHz-re növelt frekvenciájú magokkal indul harcba, a GPU esetében pedig már 520 MHz-en jár a 12 feldolgozó. Ez 13 és 25 százalékos túlhajtás az alap modellhez képest. Ez persze felveti a nagyobb fogyasztás kérdését, de a HTC sem siklott el az esetleges problémás pont felett, és 1800 mAh-ról 2100-ra növelte a telep kapacitását.

A nagyobb változáson az LTE modemet tartalmazó eszköz esett át. Ebbe eddig a Qualcomm MSM8960 került, amit most ugye a Tegra 3 váltott. Ez azért volt eddig ideális csere, mert nagyjából ugyanarra képes mind a két chip. Most viszont a HTC mérnökei inkább a drágább utat választották az átláthatóbb készülék felhozatalért, és a hajszálnyival jobb teljesítményért cserébe. Ehhez a Qualcomm MDM9215 mobilhálózati modemet hívták segítségül.

 Ezeken a változásokon túl, az előlapi kamera és a háttértár, ami valamelyest módosult. A One X-ben egy 1,3 megapixeles egység teljesített szolgálatot, de a pluszosítást követően már egy 1,6 megapixeles került a helyére. Tárhely tekintetében pedig megjelent a 64 GB-os variáns, de az eddig is elérhető, 32-vel is megvásárolható lesz. A 134,8 x 69,9 x 8,9 milliméteres külső méretek változatlanok, viszont a súlya nagyobb lett, 130 grammról 135-re hízott.

A One X+ már az Android 4.1 Jelly Beannel kerül a boltok polcaira, így a frissítésre sem kell várniuk az újdonsült tulajdonosoknak. Ezzel együtt pedig a One X és a One S is hamarosan megkapja a 4.1-et, amiben már a Sense 4+-é lesz a főszerep. A HTC One X+ Európában és Ázsia egyes részein októberben debütál, a többi területet pedig Novemberben hódítja meg. Az ára nem ismert, de vélhetően nem sokkal lesz több, mint amennyiért annak idején a One X érkezett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward