Hivások is bonyolíthatóak a Cube új tabletjével

A Talk H8 néven érkező újdonság tényleg nagyon olcsó lesz, és emellett mégis jól felszerelt.

Hivások is bonyolíthatóak a Cube új tabletjével

A Cube azon kínai vállalatok sorát erősíti, amiknek a termékeire mindig érdemes odafigyelni, mert igen jó érzékkel válogatják össze a különböző alkotóelemeket, és a végeredmény is kellemes árral társulva kerül az üzletek kirakatába. Ezúttal egy olyan készülékkel ismerkedhet meg a nagyközönség, ami mobilhívások alkalmával is bizonyíthatja majd a rátermettségét.

A friss tablet előlapját egy 8 hüvelykes megjelenítő fogja uralni, ahogy arra a neve is rámutat. A bevetésre került panel a Samsungtól származik és PLS technológiával, valamint 1280 x 800-as képfelbontással dolgozik, ezáltal egy kicsit pixeles, de összességében azért kellemes képminőségre van kilátás. A kijelző felett egy VGA kamera teszi tiszteletét, így ha nem is túl meggyőző formán, de lehet majd vele videóhívásokat is bonyolítani. Ezen túlmenően a hátlapjára is került kamera, ráadásul az már valamelyest komolyabb ligában fog indulni. 5 megapixeles állóképek és HD videófelvételek alkotására lesz alkalmas a főkamera, LED-es villanó viszont a sajtóképek alapján nem társul ehhez, így szüksége lesz jó környezeti fényre, hogy érdemben munkába tudjon állni. Az operációs rendszer szerepét az Android 4.4 tölti be, ami pillanatnyilag még a legfrissebb a Google égisze alatt. A KitKat a Cube mérnökei által nem esett át nagyobb változtatásokon, de így is akad néhány érdekes extra, így például a lezárt kijelzőre kihelyezett fontosabb alkalmazások parancsikonjai.

A Talk H8 szívében egy MediaTek MT8382 húzta meg magát. Ez a chip négy, egyenként 1,3 GHz-es Cortex-A7 processzormagnak ad otthont, az integrált grafikus feldolgozó szerepét pedig egy Mali-400 MP2 tölti be benne, ami szintén az ARM-tól származik. Annak ellenére, hogy egy költséghatékony konfigurációról beszélünk, szerencsére nem spóroltak a rendszermemóriával sem, és 1 GB került bele, ami elegendő lesz hétköznapi igénybevétel mellett. A háttértára alapból nem kecsegtet nagy kapacitással, hiszen csak 8 GB-os, azonban van bővítési lehetőség, így egy microSD-vel pillanatok alatt fentebb tornászható a tartaléka. A kapcsolati képességei között van 3G HSDPA modem, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth modul és még GPS vevő is, így akkor is segíthet a felhasználójának, ha esetleg navigálni kell. Mivel a masina képes egy telefon funkcióit ellátni SIM slot is került a hátlapja mögé, ráadásul a tervezők itt sem álltak meg, rögtön két hálózati kártyának alakítottak ki helyet, tehát dupla SIM-es lett a Talk 8H. Fontos itt azt megemlíteni, hogy attól, mert lehet vele hívásokat bonyolítani, még nem feltétlenül kell tabletet a fejükhöz szorító embereket vizionálni, hiszen meglehet ezt a dolgot oldani egy Bluetooth-os kiegészítő használatával is, amihez pedig már mindegy, hogy milyen eszköz kapcsolódik.

A vállalat nem tett nagy terhet a dizájnerek vállára, maximális letisztultság jellemzi a készülék külsejét, és a fehér szín (kizárólag ebben az árnyalatban lesz kezdetben kapható) is jól áll neki. A fizikai paramétereit számba véve nem nyújt kiemelkedőt, viszont rosszat sem lehet róla mondani. A térfogata 220 x 123 x 9.5 milliméteres, a mérleg nyelve pedig 360 grammig kúszik alatta. A Talk 8H egy 4500 mAh-s kapacitású akkumulátorból nyeri a működéshez szükséges energiát, ami átlagosnak számít egy 8 colos táblagép esetében. Sajnos az üzemidejét illetően semmilyen adattal nem szolgált a gyártó, de folyamatos videózás közepette biztosan bírni fogja 6-8 órán át egyetlen feltöltéssel, ami már megfelelő.

A Cube Talk 8H összességében eléggé kellemes összképet nyújt, és az ára is tovább fogja erősíteni az érdeklődőkben a vásárlási vágyat. A készülékért cserébe mindössze nettó 65 dollárt fognak elkérni, ami még a különböző adóterhekkel együtt is nagyon kedvező összeg lesz. Ilyen névvel hazánkban biztosan nem fog kereskedelmi forgalomba kerülni az újdonság, azonban másként megvan rá az esély. A Cube OEM-ként gyártóként is működik, a WayteQ személyében van magyar partnere is, remélhetőleg a WayteQ érdeklődését is felkelti majd a Talk 8H.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward