Shop menü

HISENSE: JÖN A FELTEKEREDŐ LÉZERTÉVÉ ÉS A 10 000 NITES FÉNYERŐRE KÉPES MINI LED TV

A CES-re a Hisense is rengeteg újdonsággal érkezett, és igazán érdekes megoldások is felütötték a fejüket a vállalat standján, amivel lenyűgözhették a látogatókat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hisense: Jön a feltekeredő lézertévé és a 10 000 nites fényerőre képes Mini LED TV

A kínai vállalat évről évre magasabb szintre lép, és vannak egyedi innovációi, így például a lézer TV, amin már évek óta dolgozik. A CES 2024 keretében igyekezett a vállalat mindenkit elkápráztatni, és bizony volt is ehhez megfelelő eszköze. Több speciális televízióval is előrukkolt a Hisense.

Lézer televíziók

A Hisense lézer televíziók ultrarövid vetítési távolsággal és kiemelkedő részletességgel dolgozó projektoros konstrukciók, ahol a felület is adott a vetítéshez. A CES-en kiállította a vállalat a világ első 8K Sonic Screen lézertévét, ami nem is azért igazán érdekes, mert 8K Ultra HD felbontást nyújt, hanem mert egy speciális hangrendszert nyújt, aminek a leírása elég ködös, nem is túl részletes, de állítólag tényleg lehengerlően teljesít.

Galéria megnyitása

A 3,4 négyzetméternyi vetítési felületen több mint 100 ezer „hangegységet” alakítottak ki a fejlesztők, jelentsen is ez bármit. A lényeg az, hogy a képfelületről közvetlenül jön a hang, nagyon pontos a leképzése térben, és elvileg mozis élményt nyújthat mindenféle plusz hangprojektor nélkül. A helyszíni beszámolók szerint pedig tényleg nagyon meggyőző a 8K Sonic Screen lézer TV.

Megmutatta a cég a Hisense Rollable lézer TV-t is, ahol a felállás változatlan. Van egy fejlett projektor, és ahhoz egy felület, amire kiemelkedő minőségben képes vetíteni. Itt a fő attrakció az, hogy a képfelület fel tud tekeredni a szerkezet talpába, és csak akkor nyílik ki, amikor szükség van rá. Ezt a fejlesztést a cég tavaly alkotta meg, az év végén debütált. Rollable lézertévénél a vetítési felületet lehet majd akár kisebbre is állítani, ha a felhasználó éppen például csak zenét hallgatna.

Galéria megnyitása

A készülék alja lényegében kitesz magában egy nagyobb bútort, de legalább már a hangrendszer is bele van építve. Hat nagy hangszórót rejt a talp, magától jó térhangzást lesz képes előállítani, és a teljes zenei teljesítménye 150 watt. Harman Kardon hangszórókat használ elvileg, és DTS:X támogatás is biztosított.

Mini LED televíziók

A Hisense megalkotta a világ egyik legjobb Mini LED televízióját a teljesen új ULED X termékcsaláddal. Ez több tagot fog számlálni, de nekünk a 110UX, a 98UX és a 75UX az érdekes a felhozatalból.

A 110UX a Mini LED technológiát bevetve képes lesz elérni 10 ezer nites fényerőt, és 40 ezer zónára van osztva a háttérvilágítása.

A TCL is kiállított a CES-en egy hatalmas Mini LED TV-t, ami még nagyobb is a 110UX-nél, viszont a gyári adat szerint fele akkora a fényereje, és a zónák száma is fele, szóval itt lényegesen jobb lehet a képminőség. Rendkívül precízen tudja majd a kontrasztot biztosítani a 110UX, miközben a nevének megfélően 110 hüvelykes képtálón biztosít 4K Ultra HD felbontást.

Galéria megnyitása

A 98UX pedig 98 colos méretben 5000 nites fényerőt tud, 10 ezer zónára osztott Mini LED háttérvilágítással karöltve. Kiemelte a Hisense, hogy gamerek számára is nagyszerű élményt biztosíthat majd ez a Mini LED TV, ugyanis 144 Hz-es működésre képes és gondoskodik a konzolok számára megfelelő csatlakozási felületekről.

Ezek a csúcskategóriás Mini LED készülékek hangásban is sokat ígérnek. 4.2.2 csatornás lesz a hangrendszerük, ami azt jelenti, hogy van a plafon felé irányított hangszóró is a burkolat alatt. De még ennél is érdekesebb, hogy már támogatják a tavaly bemutatott Dolby Atmos FlexConnect rendszert. Ez azt jelenti, hogy a televíziók integrált hangrendszerét össze lehet majd hangolni a modern hangprojektorokkal.

A Hisense 75UX tévénél már kicsit lejjebb kell adni, ott már „csak” 5000 zónás a háttérvilágítás és nincs Dolby Atmos FlexConnect sem, de a 4.2.2-es hangrendszer azért maradt. A vállalat ennél a tévénél azt emelte ki, hogy elképesztően vékony, mindössze 14 milliméteres a felülete jelentés részén, amivel már majdnem az OLED tévékkel verseng.

A CES-en a vállalat az árakról és a megjelenési információkról nem beszélt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére