Hír nélkül drágult a Synergon

Hír nélkül drágult a Synergon

Minden különösebb előzmény nélkül az egy napra engedélyezett lehető legnagyobb mértékben, 15 százalékkal drágult tegnap a Synergon. A dráguláshoz ráadásul kiugró, 180 milliós forgalom társult. A hirtelen emelkedés kiváltó oka ismeretlen, hétfőn semmiféle, a papír megítélését ilyen gyökeresen megváltoztató információ nem látott napvilágot.

Ugyan régebb óta téma, hogy a fő tulajdonos Pannergy - és talán a Cashline is - szeretne megválni tulajdonrészétől, ám egyelőre semmi nyoma annak, hogy sikerült olyan vevőt találniuk, aki hajlandó lenne nyilvános vételi ajánlatot is tenni a papírokra. A száguldás kiváltó oka lehet az is, hogy a Synergon ma piaczárás után publikálja második negyedéves eredményeit. Meglepő lenne azonban, hogyha valaki a tegnapihoz hasonló elánnal spekulálna az ismeretlen eredményekre - ha pedig ismeri az eredményeket, akkor az kimeríti a bennfentes kereskedelem bűncselekményét.

Könnyen elképzelhető, hogy semmi cégspecifikus hír nem áll a háttérben, pusztán az eddigi rallyból kimaradt közepes kapitalizációjú papírokra vetette rá magát egy befektető. Erre utal az is, hogy a Synergonéhoz hasonló forgalom mellett több mint 5 százalékkal drágult a Fotex és az econet is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward