Hipervékony AMOLED laptop-prototípus a Samsungtól

Olyan új mintalaptoppal állt elő a Samsung SDI-részlege, amellyel az általuk elképzelt jövőbe engednek betekintést. A gép egy újonnan kifejlesztett, 12 hüvelykes AMOLED (aktív mátrixos, szerves fénykibocsátó dióda) képernyőt alkalmaz, amelynek a felbontása megfelel egy azonos méretű, 1280x768-as LCD-nek, azonban mégis sokkal jobb képminőséget biztosít, mivel a cég állítása szerint az új technológiának köszönhetően a kontrasztráta az LCD-éének mintegy 20-szorosa.

Hipervékony AMOLED laptop-prototípus a Samsungtól

Olyan új mintalaptoppal állt elő a Samsung SDI-részlege, amellyel az általuk elképzelt jövőbe engednek betekintést. A gép egy újonnan kifejlesztett, 12 hüvelykes AMOLED (aktív mátrixos, szerves fénykibocsátó dióda) képernyőt alkalmaz, amelynek a felbontása megfelel egy azonos méretű, 1280x768-as LCD-nek, azonban mégis sokkal jobb képminőséget biztosít, mivel a cég állítása szerint az új technológiának köszönhetően a kontrasztráta az LCD-ének mintegy 20-szorosa.

A nagyban feljavított képminőségen túl fontos tényező az is, hogy mivel a kijelző önmegvilágító, így háttérvilágításra sincs szüksége, ennek következtében pedig a panel is rendkívül vékony maradhat. Mi több, egy szintén friss fejlesztésű szilikon-oxid gyártási eljárásnak köszönhetően mind az AMOLED, mind pedig a hagyományos OLED képernyők előállítása is jóval olcsóbbá válhat - végeredményben jótékony hatást gyakorolva valamennyi olyan készülék árára is, amelyekben ezeket alkalmazzák majd.

További különlegessége ennek a karcsú darabnak egyrészt az érintés-alapú billentyűzet, valamint az egyedi, portfolio-jellegű formatervezés is - azonban ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy egy pontosan ugyanilyen gép kereskedelmi forgalomba is kerül majd. Ezzel a Samsung egyelőre csak azt kívánják szemléltetni, hogy mi mindent tesznek lehetővé az AMOLED képernyőik a laptopok terén - és természetesen nem csak a saját laptopjaiknál, hanem más, szintén az ő paneleiket felhasználó gyártókéinál is.

Végül, de nem utolsósorban, nem lehet elfelejteni azt sem, hogy a laptopokon kívül is van élet: a Samsung jelenleg is számos mobiljában és kamerájában is AMOLED képernyőket alkalmaz, 2009-re pedig széles körben el kívánja terjeszteni a technikát a számítógépes kijelzők és más termékek terén is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward