Hibrid adattároló szendvics az OCZ-től

Az OCZ különleges, PCI Express x4-es bővítőkártya formájában érkező adattároló szendvicsét a Computex alkalmával már megcsodálhattuk,ám most végre elkészült a termék végleges kiadása is, amellyel rövidesen találkozhatunk az üzletek polcain.

Hibrid adattároló szendvics az OCZ-től

Az OCZ különleges, PCI Express x4-es bővítőkártya formájában érkező adattároló szendvicsét a Computex alkalmával már megcsodálhattuk, ám most végre elkészült a végleges kiadása is, amellyel rövidesen találkozhatunk az üzletek polcain.

A szóban forgó termék, amely egyébként a RevoDrive Hibryd nevet viseli, az SSD meghajtók és a klasszikus merevlemezek előnyeit ötvözi. A rendszer 100 GB-nyi NAND Flash tárhelyet kínál és tartalmaz egy 1 TB-os, 5400 RPM-es notebook merevlemezt is. Az SSD alrendszer gyorsítótárazásra használható: a gyakran használt, azaz „forró” adatok az SSD tárhelyre kerülnek, hogy gyorsan el lehessen őket érni, míg a ritkábban használt, azaz „hideg” fájlok a merevlemezen kapnak helyet. A rendszer a felhasználói szokások feltérképezésével kínál optimális teljesítményt. A rendszer hatékony működéséről a Dataplex szoftver gondoskodik, amely segít a hibrid adattár menedzselésében.

Maga az SSD rész egyébként két darab SandForce 2281-es SSD vezérlőből és 100 GB-nyi MLC típusú, 25 nm-es csíkszélességgel készülő NAND Flash chipből épül fel. A hibrid adattároló rendszer PCI Express 2.0 x4-es csatolófelületen keresztül kapcsolódik az alaplaphoz, így a SATA portokkal ellentétben itt folyamatosan megfelelő sávszélesség áll rendelkezésre. A SandForce SSD vezérlőket az OCZ SuperScale vezérlője irányítja, amely RAID-szerű funkciókat kínál és a vállalat VCA (Virtualized Controller Architecture) technológiájára alapoz. Az egész hibrid adattárat a Nvelo Dataplex szoftvere fogja össze és hatékonyan biztosít írási, illetve olvasási gyorsítótárat az SSD alrendszer használatával a merevlemez számára a minél jobb teljesítmény elérésének érdekében.

A különleges hibrid adattár esetében 910 MB/s-os maximális olvasási és 810 MB/s-os maximális írási sebességgel gazdálkodhatunk. 4K módban történő írási feladat alkalmával 120 000 I/O művelet elvégzésére képes a hibrid adattár, ami igen figyelemreméltó teljesítmény. További érdekesség, hogy az SSD alrendszer a vállalati megoldásoknál megszokott overprovisioning eljárást használ: az eredetileg 128 GB-os SSD tárterületből 28 GB-nyi a rendszer számára van fenntartva és csak a maradék 100 GB-ot használhatja a felhasználó. A kommersz, átlagfelhasználóknak szánt megoldások esetében általában 8 GB körüli tárterületet különítenek el overprovisioning célokra.

A két SandForce vezérlő, a SuperScale vezérlő, valamint a PCI Express 2.0 x4-es csatolófelület miatt ez a megoldás jó eséllyel ütőképesebb, mint az Intel SRT technológiájára alapozó hibrid adattárterületek, de drágább is azoknál: az OCZ RevoDrive Hybrid 499 dolláros ajánlott végfelhasználói áron érhető el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward