Hibák többmonitoros rendszereknél Windows 10 frissítés után

A Microsoft már tud a kellemetlenségekről, így alternatív megoldásokat is ajánl, amelyekkel kiküszöbölhető a probléma. A hibát egy Windows 10 frissítés okozza.

Hibák többmonitoros rendszereknél Windows 10 frissítés után

A Microsoft egyik nemrégiben kiadott Windows 10-es frissítése, ami a KB321986-ös jelölést viseli, meglehetősen kellemetlen mellékhatásokkal érkezett, ezekről pedig már a Microsoft is tud. Gyakorlatilag arról van szó, hogy az említett frissítés telepítése után azoknál a rendszereknél, amelyek egynél több monitort használnak, képhibák jelentkezhetnek 3D-s alkalmazások futtatásakor: a képi megjelenítés akadozhat, de a kép egy része is hiányozhat, ami eléggé negatív módon befolyásolhatja a felhasználói élményt.

A probléma a jelek szerint nem minden konfigurációt érint, de elég sokan tapasztalták már a fentebb említett rendellenességeket, így a Microsoft alternatív megoldásokat is javasolt, amelyekkel ideiglenesen elkerülhetőek a kellemetlenségek. Először is, amennyiben van rá lehetőség, úgy a 3D-s alkalmazásokat meg kell próbálni nem teljes képernyős módban, hanem ablakos teljes kijelzős módban vagy ablakos módban futtatni. Alternatív módon azt is meg lehet próbálni, hogy az adott alkalmazást egy monitor csatlakoztatása mellett indítjuk el.

Noha a fenti tanácsok egyes esetekben működhetnek, a hiba így is eléggé beárnyékolja a játékok futtatásával kapcsolatos lehetőségeket, amennyiben az AMD Eyefinity vagy az Nvidia Surround előnyeit szeretnénk zökkenőmentesen, hibajelenségek és alternatív trükkök nélkül élvezni.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az említett hibára készül-e már a javítás, és ha igen, akkor az várhatóan mikor érkezik meg a hibától szenvedő rendszerekre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward