Hetes sorozatú Intel alaplapok üzleti felhasználóknak

Az Intel Desktop Board Executive alaplapcsaládjában több olyan új modellt is találunk majd, amelyekkel a vállalat az üzleti felhasználókat veszi célba. A friss termékek többnyire a Q77-es lapkakészletre alapoznak majd, de B75-ös lapkakészletre épülő, költséghatékony megoldás is jelen lesz a termékpalettán. A Q77-es és B75-ös lapkakészletek menedzselhetőség és adatbiztonság tekintetében kínálnak majd extra szolgáltatásokat H77-es társaikhoz képest.

Hetes sorozatú Intel alaplapok üzleti felhasználóknak

Az Intel Desktop Board Executive alaplapcsaládjában több olyan új modellt is találunk majd, amelyekkel a vállalat az üzleti felhasználókat veszi célba. A friss termékek többnyire a Q77-es lapkakészletre alapoznak majd, de B75-ös lapkakészletre épülő, költséghatékony megoldás is lesz a termékpalettán. A Q77-es és B75-ös lapkakészletek menedzselhetőség és adatbiztonság tekintetében kínálnak majd extra szolgáltatásokat H77-es társaikhoz képest.

A friss információk szerint az Executive sorozatú alaplapok között már biztosan jelen lesz három új modell, amelyek sorrendben a DQ77MK, DQ77KB és a DB75EN típusjelzést viselik. Az újdonságok közül a DQ77MK és a DB75EN micro-ATX formátummal, míg a DQ77KB mini-ITX formátummal érkezik.

A két micro-ATX-es alaplap ugyan hasonló nyomtatott áramköri lapot használ, de szolgáltatások tekintetében - főként a lapkakészletek sajátosságai miatt - már vannak különbségek köztük. A fenti fotón látható DQ77MK modell minden olyan funkciót és szolgáltatást tartalmaz, amelyre egy PC-nek kisebb üzleti környezetben szüksége lehet. A bővítőhelyek között egy PCI Express 3.0 x16-os és egy nyílt végű PCI Express 2.0 x4-es slotot találunk, de rajtuk kívül egy PCI Express 2.0 x1-es és egy PCI bővítőhely is található a deszkán. SATA portokból ötöt kapunk, plusz egy mSATA bővítőhely is rendelkezésre áll. A Q77-es PCH négy darab USB 3.0-s portot kínál: ezek közül kettőt a hátlapon, kettőt pedig kivezetés formájában az alaplapon érhetünk el. Az LGA-1155-ös processzor tápellátásáról egy ötfázisú VRM áramkör gondoskodik. A processzorfoglalat négy darab memóriafoglalathoz csatlakozik, amelyek DDR3-as memóriamodulok alkalmazását teszik lehetővé – segítségükkel kiaknázhatóak a kétcsatornás memóriatámogatásban rejlő lehetőségek is. Az alaplap videó kimenetei között egy DVI-I, egy DVI-D és egy DisplayPort csatlakozót találunk. Audió vezérlőből egy 5.1 csatornás példány áll rendelkezésre, Gigabites Ethernet vezérlőből pedig kettőt kapunk.

A fentiekkel ellentétben a B75-ös lapkakészletet alkalmazó DB75EN már nem kínál nyílt végű PCI Express 2.0 x4-es slotot, nincs rajta mSATA bővítőhely sem - SATA portokból pedig egy 6 Gbps-os és három 3 Gbps-os található rajta. Ennél a modellnél a videó kimenetek között egy DVI-D és egy D-Sub port lapul. Az audió vezérlő szerepét itt is egy 5.1 csatornás megoldásra bízták, viszont GbE vezérlőből ez a modell már csak egy darabot kínál.

A harmadik alaplap, azaz a DQ77KB már az ultrakompakt üzleti PC-k piacán próbál szerencsét. Ez a deszka is megkapja a Q77-es lapkakészlet szolgáltatásait, viszont fentebb említett társával ellentétben már nem micro-ATX, hanem mini-ITX formátummal rendelkezik. Helytakarékossági okokból itt már nem asztali DDR3-as modulokat fogadó slotokat, hanem So-DIMM memóriafoglalatokat alkalmaztak a mérnökök. A bővítőhelyek között egy nyílt végű PCI Express 2.0 x4-es slot és egy mini-PCIe 2.0 x1-es slotot találunk. Az alaplap két SATA 6 Gbps-os, három SATA 3 Gbps-os és egy mSATA 3 Gbps-os bővítőhellyel érkezik. A videó kimenetek között a szokásos DVI és D-Sub portok ezúttal nem lesznek jelen, helyettük LVDS, HDMI 1.4 és DisplayPort csatlakozókat kapunk. A hátlapi portok között négy darab USB 3.0-s csatlakozó is lapul. 

A rendszer tápellátásáról a 24+4 tűs megoldás helyett egy kéttűs tápcsatlakozóval gondoskodhatunk, amelyre 19V-os külső DC tápegység csatlakoztatható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward