Hét új monitort dob piacra a Dell

A négy alapmodell mellé három olyan változat is érkezik, amelyek USB-C portot kapnak.

Hét új monitort dob piacra a Dell

A Dell nem kevesebb, mint hét új monitorral rukkolt elő, amelyek elsősorban irodai munkára, illetve általános felhasználásra jöhetnek kifejezetten jól. A „P” sorozatot erősítő monitorok mindannyian 1920 x 1080 pixeles natív felbontást alkalmaznak, IPS panel köré épülnek, a tükröződés ellen pedig matt felületű panellel harcolnak.

A 22, 23, 24 és 27 hüvelykes újdonságok az eltérő képátlótól eltekintve nagyrészt egyformák. Mindannyian flexibilis állványt kaptak, ami a kijelző forgatására, döntésére, pivot/porté módba forgatására és magasságának állítására egyaránt lehetőséget ad, deVESA furatokat is tartalmaz a hátoldal, így fali karra vagy konzolra is fel lehet szerelni a termékeket.

Galéria megnyitása

Az összes új monitor 1000:1 tipikus kontrasztaránnyal dolgozik, méghozzá 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett, de maximális fényerősség terén már vannak köztük különbségek. A 22, 23 és 24 hüvelykes példányok 250 cd/m2-es, a 27 hüvelykes modell pedig 300 cd/m2-es maximális fényerősséget kínál. Válaszidő terén 8 ezredmásodperces tipikus, illetve 5 ezredmásodperces GtG értékre kell felkészülni, színhűség terén pedig a CIE 1931-es színtér 72%-os lefedésére számíthatunk, ami 72%-os NTSC és 100%-os sRGB lefedettséggel egyenértékű. A 8-bites panelt használó monitorok 16,77 millió színárnyalat megjelenítésére képesek, kávájuk pedig kellően vékony ahhoz, hogy több monitorból álló megjelenítő rendszer részeként is nyugodtan használhassuk őket. Az új monitorok egyébként villódzás-mentes háttérvilágítással dolgoznak és ComfortView támogatással is rendelkeznek, vagyis a káros kékfény-kibocsátás ellen is védelmet nyújtanak. Ezek együttesen nagyban hozzájárulnak, hogy egy-egy hosszabbra nyúló munkanap alkalmával kevésbé fáradjanak el a szemeink.

Galéria megnyitása
A hagyományos modellek csatlakozói

Galéria megnyitásaA négy alapmodell esetében ugyanazokat a csatlakozókat kapjuk, vagyis egy HDMI, egy D-Sub és egy DisplayPort videó bemenettel, valamint négy darab USB 3.0-s csatlakozóval gazdálkodhatunk – két USB port a videó bemenetek mellett, további kettő pedig a monitor jobb oldalán foglal helyet.

A négy újdonság közül a 22, 24 és 27 hüvelykes változatokból „C” jelölésű kivitel is készül, ami azt jelenti, hogy ezek a monitorok extraként még egy USB-C portot is kapnak, ami az USB-C portos noteszgépeket 65 wattnyi akkumulátortöltő teljesítménnyel szolgálhatja ki. A „C” jelölésű monitorok a az USB-C porton keresztül természetesen nem csak akkumulátortöltésre képesek, de a videójelek átvitelét is megoldják rajta keresztül, méghozzá DisplayPort 1.2 alapon, a DisplayPort Alternate Mode szabvány keretén belül. A Notebookcheck munkatársai szerint az USB-C portos monitoroknál DaisyChain funkció is rendelkezésre állhat, vagyis egyetlen USB-C portra akár két új dell monitort is fel lehet fűzni.

A normál monitorok, vagyis a P2219H, a P2319H, a P2419H és a P2719H esetében sorrendben 230, 260, 280 és 360 dolláros listaárra számíthatunk. Az USB-C porttal is felvértezett P2219HC, P2419HC és P2719HC esetében sorendben 280, 330 és 420 dolláros árcédulára kell számítani, vagyis az extra szolgáltatásért 50-60 dollárnyi plusz költséget számol fel a gyártó. Az USB-C portot nélkülöző monitorok már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, az USB-C porttal szerelt változatok azonban majd csak július 23-án jelennek meg, így a gyártó hivatalos weboldalára is csak később kerülnek fel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward