Helio X10 chippel érkezik a HTC One ME

A MediaTek és a HTC viszonya egyre szorosabbra kezd fűződni. Ismét egy felsőkategóriás modell született a partnerségből.

Helio X10 chippel érkezik a HTC One ME

A HTC nemrég mutatta be a One M9+-t, most pedig a One ME-ről hullott le a lepel. Ez az újdonság több ponton is hasonlít a One M9+-ra azonban valamelyest költséghatékonyabbá tették, ami vélhetően egy visszafogottabb árcédulát von majd maga után.

Az újdonság a One termékcsaládnál megszokott kialakítást örökíti tovább, tehát az előlapját alul és felül is egy-egy hangszóró szegélyezi. Ezek között terül el az 5,2 hüvelykes megjelenítő, ami szédületes, 564 PPI-s pixelsűrűséget szállít. Ebből valószínűleg már mindenki kitalálja, hogy 2560 x 1440 képpontos felbontásról beszélhetünk, ami az IPS technológiával társulva hibátlan képminőséget produkál majd, és minden körülmények között (pl. erős napsütésben) jól használható lesz. A kijelző alá került egy ujjlenyomat-olvasós billentyű, ami kettészeli az alsó hangkeltőt – remélhetőleg ez nem megy a hangzás rovására. A bekapcsolást követően az Android 5.0 fogadja a boldog tulajdonosokat, akik a HTC Sense felhasználói felületen keresztül ismerkedhetnek meg a Lollipoppal, illetve a HTC hozzáadott szolgáltatásaival és alkalmazásaival, hiszen ezekből is akad szép számmal. Már az első indítás után be lehet dobni a mélyvízbe a készüléket, hiszen sok minden alapból előre van telepítve.

A készülékben egy MediaTek lapka került bevetésre, nevezetesen a Helio X10-ről beszélhetünk. Ez a chip nyolc egyforma processzormagot vonultat fel, 64 bites Cortex-A53 egységek dolgoznak benne, az órajele pedig elérheti a 2,2 GHz-et is, ha minden erejét mozgósítania kell. A grafikus feladatok oroszlánrésze a PowerVR G6200 IGP-re hárul, ami 700 MHz-en munkálkodhat. A rendszer számára bőven lesz szabad memória, 3 GB-tal látták el a tervezők a One ME-t, így ez csak szélsőséges esetekben válhat szűkössé. A háttértár bővíthető microSD memóriakártyával, és alapból is 32 GB-os kapacitással szolgál, tehát ilyen tekintetben sem lehet rajta fogást találni. A kapcsolati lehetőségek tárházában van egy 4G LTE modem, ami a négyes kategóriába sorolható, továbbá 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi DLNA-val, Bluetooth 4.1 modul, A-GPS vevő GLONASS támogatással és még NFC chip is akad, így mobilos fizetéseknél is lehet rá számítani. Mindezen felül két Nano-SIM számára lett kialakítva hely a burkolat alatt, így még több embernek a figyelmét keltheti fel a One ME.

A kamerarendszerét egy UltraPixel és egy hagyományos egység alkotja. A 4 megapixeles (F/2.0), UltraPixel technológiát alkalmazó a videóhívások és az önarcképek felelőse lett, a főkamera szerepkörében pedig már egy 20 MPixeles megoldás tűnt fel. Az 1/2.4 hüvelykes szenzorra épülő egység mellett van LED-es villanó, a lencserendszere pedig F/2.2-es rekesszel dolgozik. Ha videózásra kerül a sor, az elülső kamera 1080p támogatást garantál, a főkamera viszont akár 4K-s anyagok megörökítésére is képes lehet. Az okostelefon eleje még ugyan fémet vonultat fel, viszont a hátoldala már csak egyszerű polikarbonátból készült. Ez a minőségérzetre ugyan nem lesz jó hatással, de a One ME tömegére igen, a HTC-k általában eléggé nehezek a sok fém felület miatt, ám ez mindössze 155 grammot nyom, ami átlagos egy 150,99 x 71,99 x 9,75 milliméteres térfogatú mobil esetében. A borítás alatt egy 2840 mAh-s kapacitású akkumulátor lapul, ami bizony nem valami erős ehhez a környezethez. A gép belsejében ugyan energiahatékony magok dolgoznak, de sebességre kihegyezve, és a megjelenítő is egészen komoly étvággyal bírhat. Három színben vásárolható majd meg a gépezet, szürke, szépia és rózsaarany kivitelek alkotják a kínálatot.

A HTC One ME Kínában mutatkozott be, és előreláthatólag ott is kerül majd elsőként kereskedelmi forgalomba. Arról nem esett szó, hogy más régiókba eljuthat-e hivatalos keretek között, és most még az ajánlott fogyasztói árát is homály fedi, pedig ez még érdekesebbé tehetné az érdeklődők szemébe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward