HDMI portra csatlakozó kettő az egyben router az ASRocktól

Az újdonság a WiFi támogatáson kívül Ethernet portot is kapott, sőt, a Chromecast mintájára akár különböző tartalmak is streamelhetőek rá, így igazán sokoldalú.

HDMI portra csatlakozó kettő az egyben router az ASRocktól

Az ASRock egy új, igazán sokoldalú eszközről rántotta le a leplet, amely a H2R HDMI 2-in-1 Router nevet viseli, formátumát tekintve pedig nagyjából akkora, mint egy nagykapacitású, NAND Flash memóriachipeket alkalmazó csúcspendrive.

Az újdonság elsődleges funkciója a hordozható routerként való helytállás. A WiFi vezérlő 2T2R rendszerű antenna kiépítéssel és 802.11n támogatással érkezik. Az eszköz tápellátása micro-USB porton keresztül történik, ahogy azt már az ilyen pendrive méretű gépeknél megszokhattuk.

A sokoldalú mobil útválasztó extra funkcióként HDMI porttal is rendelkezik, így közvetlenül csatlakoztatható egy monitorhoz, projektorhoz vagy éppen egy HDMI porttal ellátott televízióhoz – mint ha csak egy Google Chromecast lenne. A hasonlóság persze nem merül ki a formátumban és a HDMI port meglétében: az ASRock megoldására is lehet streamelni különböző tartalmakat, vagy akár a kijelzőnk komplett tartalma is átküldhető a külső megjelenítőre. A termék számos mobileszközt támogat, így az Apple konfigurációiról éppúgy küldhetünk át vezeték nélküli tartalmat a külső kijelzőre, mint egy androidos okostelefonról vagy tábláról, sőt, még a Windows alapú rendszerek támogatása is megoldott. A mobileszközökről való streameléshez mindenképpen le kell majd tölteni az EZ-Cast appot az adott eszközhöz tartozó alkalmazás-áruházból. Az újdonság az ASRock illetékesei szerint hatékonyan helyettesítheti mind a Chromecast-et, mind pedig az Apple TV-t.

A fedélzeten Miracast és AirPlay támogatás egyaránt helyet kapott, de ez a fentiekből már amúgy is kiderülhetett. A sokoldalú apróság legfontosabb szolgáltatásait az alábbi videó mutatja be:

Az ASRock H2R HDMI 2-in-1 router a szűkszavú sajtóközlemény alapján külön kiegészítőként éppúgy kapható lesz kereskedelmi forgalomban, mint az ASRock G10 Gaming Router tartozékaként. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy az újdonság pontosan mikortól válik elérhetővé, illetve pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward