HDMI jel továbbítása vezeték nélkül, Gigabyte módra

Bemutatkozik a Gigabyte saját megoldása, amely WHDI 1.0-ra alapoz.

HDMI jel továbbítása vezeték nélkül, Gigabyte módra

Manapság már számos olyan kiegészítőt találunk a piacon, amelyekkel megoldható akár az 1080p-s tartalmak vezeték nélküli átvitele is – ezek a megoldások általában néhány méteres hatótávolságot kínálnak, ha falakon is át kell küldeniük a jelet.

Most a Gigabyte is bemutatta saját megoldását a témában, amely a találó SkyVision WS100-as nevet viseli. A hasznos kis kiegészítő egy adóból és egy vevőből áll: az adót noteszgépekhez, illetve asztali gépekhez lehet csatlakoztatni, míg a vevőn keresztül a kiszemelt megjelenítőre, illetve kivetítőre küldhetjük az adott tartalmat. A rendszer HDMI videó csatlakozást használ – mind az adó, mind a vevő esetében – a tápellátást pedig USB 2.0-s kábelen keresztül oldja meg. A vevőnél egy micro-USB tápcsatlakozóval ellátott tápadapteren keresztül érkezik a működéshez szükséges áram, az adónál pedig egy mico-USB->USB kábelen keresztül oldották meg a tápellátást. Az adó 93 x 32 x 15 milliméteres, a vevő pedig 93 x 82 x 32 milliméteres mérettel bír. Utóbbin néhány gomb is található, amellyel a menüben lépkedhetünk, így egyszerűen és gyorsan hozzáférünk az eszköz különböző funkcióihoz, beállításaihoz.

A kompakt kis WHDI 1.0 alapú rendszer 10 méteres hatótávolsággal bír – zavartalan rálátás esetén – és tömörítetlenül továbbítja akár még az 1080p-s tartalmakat is, méghozzá az 5 GHz-es frekvenciatartomány használatával.  Európában a szett az 5170 és 5210 MHz közötti frekvenciatartományban üzemel. Az 1080p-s videó mellett 5.1 csatornás audió stream továbbítására is van mód (48 kHz, 24 bit). A kapcsolat esetében a késés mértéke 1 ms alatti.

Az eszköz nem csak asztali számítógépekkel és noteszgépekkel, hanem akár okostelefonokkal. táblákkal és játékkonzolokkal is gond nélkül használható. PC esetében az asztal vezeték nélküli kiterjesztésére és klónozására egyaránt van lehetőség, de az adott tartalom akár a másik szobában lévő HD televízióra is továbbítható. A rendszer prezentációhoz is jól jöhet, hiszen noteszgépünkkel együtt könnyedén hordozhatjuk, az előadás helyszínén pedig a különböző tartalmakat könnyedén továbbíthatjuk a rendelkezésre álló kivetítőre, illetve a nagyképernyős megjelenítőre.

A termék hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban is, várható végfelhasználói árával kapcsolatban azonban nem érkezett információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward