Házi energiaközpontot tervez az Intel

Egyelőre csak koncepció-szinten mutatta be az Intel az "Intelligens házi energiakezelő" tervezetét; ez gyakorlatilag egy falra rögzíthető tábla, melyen keresztül az ember az otthona valamennyi felszerelésének fogyasztását figyelemmel kísérheti és szabályozhatja.

Házi energiaközpontot tervez az Intel

Egyelőre csak koncepció-szinten mutatta be az Intel az "Intelligens házi energiakezelő" tervezetét: ez gyakorlatilag egy falra rögzíthető tábla, melyen keresztül az ember az otthona valamennyi felszerelésének fogyasztását figyelemmel kísérheti és szabályozhatja.

A készülék 11,5 hüvelykes képernyőt kapott, vezeték nélkül kapcsolódik a hálózathoz és természetesen Atom processzort használ. Az érintőképernyőről nem tudni, hogy egy- vagy többérintéses-e, bár egy ilyen készüléknél feltehetőleg nem lenne túl sok értelme az utóbbinak.

Képességeit tekintve "mindent" tud, amire csak szükség lehet a házi energiafelügyelet terén: részletes felvilágosítást ad bármely (vagy minden) fogyasztó pillanatnyi fogyasztásáról, készít havi összesítést, megmutatja, mit mennyit és mennyire használunk, valamint lehetőséget ad a fogyasztók azonnali lekapcsolására (vagy épp a legminimálisabb fogyasztású állapotba kapcsolására) is.

Figyelemmel kíséri természetesen az idő múlását is (tekintettel a drágább csúcsidei fogyasztásra), valamint akkor is nyomban riaszt, ha valamelyik fogyasztóval valami probléma adódik. Beépített termosztáttal felügyeli a fűtést-hűtést is, folyamatosan a lehető legoptimálisabban tartva a beállításokat - figyelembe véve az időjárást éppúgy, ahogy a pillanatnyi energiaárakat is.

Egyelőre még nem talált partnert a készülék legyártásához az Intel; jelenleg is keresgélnek, így még kérdéses, hogy mikorra kerülhet kereskedelmi forgalomba a termék - és hogy vajon mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward