Shop menü

HAZÁNKBAN IS MEGJELENT A TÉRKÉP ÚJ NÉZETI MÓDJA

Több híres épület is megelevenedik a Térképen keresgélés közben, az Immerzív nézetet egyre több helyszín kapja meg.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hazánkban is megjelent a Térkép új nézeti módja

A Google folyamatosan dolgozik azon, hogy a Térkép szolgáltatása jobb legyen, mostanra már egy igazi információs központ ez, ami nemcsak, hogy rengeteg adattal segít azoknak, akik egy új helyre utaznak, hanem rendkívül látványosan képes mutatni nagyon sok dolgot. A magas minőségű műholdképek és a folyamatosan frissülő Utcaképek mellé pedig most megérkezett az Immerzív nézet is.

Idén indította el a Google az Immerzív nézetet, amit már Magyarországon is több helyen ki lehet szúrni a Térképen nézelődés közben. Az okostelefonos és táblagépes alkalmazásban, valamint a webes felületen egyaránt megy az újítás. Az év elején ezt még csak néhány nagyobb világvárosban lehetett viszont látni – az Egyesült Államokon kívül csak Londonban és Tokióban működött eleinte –, de a jelek szerint gyorsan terjeszti a Google, így Budapesten is megjelentek már az Immerzív nézetben megtekinthető nevezetességek, kiemelt építészeti alkotások.

Galéria megnyitása

Először a Halászbástya, a Budavári Palota, a Nagy Vásárcsarnok, a Magyar Állami Operaház és persze a Parlament tekinthető meg térbeli felvételen. A fokozatos bővítés eredményeként pedig már a Városligetben a Vajdahunyad vára is kapott Immerzív nézetet, a sor pedig napról napra hosszabb lehet. Arra azonban még valószínűleg eléggé sokat kell várni, mire vidéki nagyobb városok esetében is biztosított lesz ez a funkció az épületeknél. Ugyanis egyelőre még sok Budapestnél nagyobb fővárosban sincs biztosítva ez.

Galéria megnyitása

A legtöbb esetben az Immezív nézettel rendelkező helyeknek egy külön kis ábrájuk is van a Térképen, így ezeket könnyű kiszúrni, ugyanakkor találkozhatunk kivétekkel is. Budapesten ilyen a Vajdahunyad vára, ennek kis egyedi piktogram nem jutott, térbeli felvétel azonban igen.

Az Immerzív nézet mellett lehet azonnal útvonaltervezést indítani a kiszemelt helyre, és menthető a kedvelt helyek listájára. A hely megnyitását követően pedig további információkra lehet szert tenni, ahogy azt már megszokhatta mindenki a Térképen. Elérhető innen a hivatalos honlap, van rövid leírás, megtekinthetően olyan fotók, amiket már emberek töltöttek fel, akadhatnak gömbpanorámák is az Utcakép kiegészítésére, és így tovább.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére