Havonta 2 napot vesztegetünk el a neten

Háromból két internetező tetemes időt pocsékol el a világhálón, miközben mindenfélét keresgélve egyre messzebb kerül eredeti céljától. Egy brit felmérés nemrégiben bebizonyította, hogy ezek a céltalan szörfölések havonta akár két teljes elpazarolt napjába is kerülhet a lelkes felhasználónak.

Havonta 2 napot vesztegetünk el a neten

A felhasználók mintegy egynegyede szokott teljesen céltalanul bolyongani a világhálón, amely az interneten töltött idejüknek akár 30%-át is kiteszi – állítja a brit internetes piackutató intézet a YouGov.

Jason Lloyd, a felmérés lebonyolító, welszi székhelyű moneysupermarket.com nevű internetes portál, egyik vezetője a következőképpen magyarázza a jelenséget: „Az emberek általában valamilyen céllal csatlakoznak az internetre. A baj ott kezdődik, hogy miután a csatlakozás megtörtént, annyi felé indulhatunk el, hogy a bőség zavarában az ember el is felejti, hogy tulajdonképpen mit is keres. Így akár órákat is eltölthet cél nélkül a weboldalak rengetegében.”

A közhiedelemmel ellentétben, mindenki meglepetésére kiderült, hogy a férfiak azok, akik leginkább hajlamosak elkószálni a világhálón. De a kor előrehaladtával ez is ritkábban fordul elő, ugyanis az is bebizonyosodott, hogy a 25 év alattiak háromszor könnyebben térnek el eredeti céljuktól, mint az 55 év felettiek.

A világszerte ismert jelenség „wilfing” néven épült be a köztudatba, amely annyit tesz: „'what was I looking for?” azaz „mit is keresek én?”. A leggyakoribb kitérőknek a webáruházak és (főleg a férfiak körében) a pornográf tartalmú oldalak bizonyultak. De a sportoldalak és a szerencsejáték portálok sem sokkal maradnak le mögöttük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward