Hatféle apró asztali PC-t mutatott be a Zotac

Az újdonságok között egy Core i7-es processzorral ellátott példány is lapul.

Hatféle apró asztali PC-t mutatott be a Zotac

A Zotac régóta kínál apró asztali számítógépeket - a vállalat még azelőtt elkezdte ezeket a termékeket gyártani, mielőtt még igazán népszerűvé váltak volna. Manapság a helytakarékos, kompakt asztali számítógépek iránt már nagyobb az igény, igaz, a termékek helyzetét alaposan rontják a táblák, amelyek egy ideje slágertermékeknek minősülnek. Utóbbi helyzetnek a PC piac egyre inkább issza a levét.

No, inkább kanyarodjunk vissza a Zotac kompakt újdonságaihoz. Az új asztali számítógépek mindhárom esetben ugyanarra az alapra épülnek, közöttük csak processzor tekintetében van különbség. Ahogy az lenni szokott, mindhárom sorozat tagjai elérhetőek PLUS és barebone változatban: előbbiek tartalmaznak rendszermemóriát és adattárolót, míg utóbbiak nem. Az abszolút csúcsot az ID65-ös modell képviseli, amelynek apró alaplapja egy Core i7-3537U típusú processzort rejt. A sorban a második az ID64-es példány, amely Core i5-3337U processzorral gazdálkodhat, míg a harmadik modell, az ID62 már csak egy Core i3-3227U processzort tartalmaz. Külön videokártya egyik modellben sincs, így minden esetben az adott Ivy Bridge processzorban lapuló HD Graphics 4000-es egység teljesítményével kell megelégedni.

Ettől eltekintve mind a három modell egyforma tulajdonságokkal és egyforma felszereltséggel érkezik. Az újdonságok 8 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával vértezhetőek fel - ez egyetlen DDR3-1600 MHz-es So-DIMM modul formájában kerülhet a megfelelő slotba. Adattárolóból egyetlen 2,5 colos példány fér el a termékekben, ami SSD és HDD egyaránt lehet. A barebone példányoknál a rendszermemóriáról és az adattárolóról a felhasználónak kell gondoskodnia, a PLUS jelzésű modelleknél azonban 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemória és egy 500 GB-os merevlemez mindhárom esetben a kínálat részét képezi. Érdekes extra, hogy a Zotac egy nanoRAID adaptert is ad az új asztali számítógépek mellé, ami azért jó, mert ezzel a szerkezettel két darab mSATA formátumú SSD meghajtó kerülhet a 2,5 colos meghajtó öbölbe - ezek aztán egyetlen SATA 6 Gbps-os portra kapcsolódnak. Az mSATA adattárolók RAID 1 vagy RAID 0 módban üzemelhetnek.

A konkurens gyártók helytakarékos asztali számítógépeivel ellentétben a Zotac újdonságai gazdagon meg lettek szórva csatlakozókkal. Az előlapon gyors akkumulátortöltést támogató sárga USB portok, egy hét az egyben memóriakártya-olvasó, valamint a szokásos audió portok kaptak helyet. Ahogy az lenni szokott, az előlapi port fejhallgató kimenete a mellékelt átalakító adapter segítségével optikai audió kimenetként is működik. Hátul négy USB 3.0-s port, egy Displayport és egy HDMI videó kimenet, egy eSATA port, valamint egy Gigabites Ethernet port lapul.

Az apró számítógépek 802.11n WiFi adaptert és Bluetooth 4.0-s adaptert is kaptak, ami sokak számára lehet jó hír. Mivel kompakt és könnyű termékekről van szó, így ezeket nem nagy kihívás elrejteni egy arra alkalmas HD televízió vagy monitor hátulján - utóbbiban a gyárilag mellékelt VESA rögzítő keret is segít.

A barebone modellek, azaz a rendszermemóriával és adattárolóval nem rendelkező példányok sorrendben 510 (ID65), 410 (ID64) és 330 (ID63) dollárba, míg a PLUS modellek, amelyek 4 GB-nyi rendszermemóriát és egy 500 GB-os merevlemezt is tartalmaznak, sorrendben 590, 500, illetve 420 dollárba kerülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward