Hatékonyabb érintőkijelzők készülhetnek

Kétségtelen tény, hogy az érintőkijelzők hosszú utat tettek meg az elmúlt évek folyamán a fejlődés rögös útján, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne hova tovább fejlődniük. Utóbbit kijelentést erősíti az a tény, hogy a Synaptics mérnökei az elmúlt hetek, illetve hónapok folyamán továbbfejlesztették a vállalat ClearPad névre keresztelt kapacitív paneljeit, így azok minden eddiginél hatékonyabbak lettek.

Hatékonyabb érintőkijelzők készülhetnek

Kétségtelen tény, hogy az érintőkijelzők hosszú utat tettek meg az elmúlt évek folyamán a fejlődés rögös útján, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne hova tovább fejlődniük. Utóbbi kijelentést erősíti az a tény, hogy a Synaptics mérnökei az elmúlt hetek, illetve hónapok folyamán továbbfejlesztették a vállalat ClearPad névre keresztelt kapacitív paneljeit, így azok minden eddiginél hatékonyabbak lettek.

A továbbfejlesztett érintőkijelző rendszer lelkét egy teljesen új technológia képezi, amely a SignalClarity nevet viseli. Az újításnak köszönhetően az érintőkijelző rendszerek esetében a jel/zaj arány jelentősen javult, ami pontosabb érintés-érzékelést, valamint az eddiginél hatékonyabban működő ujj-elkülönítést tesz lehetővé – ez utóbbi a többérintéses technológiát alkalmazó rendszereknél jöhet majd jól. Az újításnak köszönhetően jobb felhasználói élmény mellett használhatjuk majd a különböző mobil eszközökbe szerelt érintőkijelzőket, de a friss technológia természetesen a gyártók számára is tartogat néhány pozitívumot.

Azáltal, hogy az új eljárás javítja a jel/zaj arányt, a gyártók a jövőben olcsóbb komponenseket is alkalmazhatnak majd az érintőkijelzős készülékeknél – olyanokat is, amelyekkel a jelenlegi technológiák alkalmazása mellett nem működnek megfelelően a kapacitív érintőkijelzők, ezáltal csökkenthetőek lesznek az előállítási költségek. Az új technológia egyébként többféle érintőkijelző konfigurációval is képes együttműködni, beleértve a diszkrét érzékelős, lencsén elhelyezett szenzoros, valamint cellán, illetve cellában elhelyezett szenzorra alapozó megoldásokat, ami szintén jó hír.

Az új technológia már elérhető a vállalat partnerei számára, ám arra, hogy a következő generációs ClearPad panelekre épülő mobil eszközök kereskedelmi forgalomban is megjelenjenek, sajnos még várni kell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward