Hatalmas veszteség a Sony Ericssonnál

A mobiltelefonok piaca úgy látszik az utóbbi pár év leggyengébb eladásait produkálja a szegmens minden részén tapasztalható visszaeset keresletnek köszönhetően.

Hatalmas veszteség a Sony Ericssonnál

A mobiltelefonok piaca úgy látszik az utóbbi pár év leggyengébb eladásait produkálja a szegmens minden részén tapasztalható visszaesett keresletnek köszönhetően.

A világ negyedik legnyagyobb mobiltelefon-gyártója, a Sony Ericsson bejelentette hogy ebben a  pénzügyi negyedévben (ami náluk januártól márciusig tart) óriási, 460-528 millió dolláros veszteségre számít, ugyanis eddigi adataik alapján az előző negyedévhez képest csak feleannyi terméket tudnak eladni. Ez számértékben kifejezve "csak" 14 millió készüléket jelent amit a gyengébb kereslettel és az eladók raktárkészlet-csökkentésével okolnak a vállalatnál. A bejelentés hírére az egész mobil szektor részvényei csökkenni kezdtek - áll a Reuters jelentésében. Ahogy ilyen eredmények mellett szokás, a vállalatok munkaerő-csökkentéssel válaszolnak a csökkenő bevételre, ennek értelmében még januárban 5000 állást szüntetett meg a vállalat. Ugyanakkor fő fejesek is hullottak, például a vállalat amerikai részlegének elnöke, Najmi Jarwala is távozik a cégtől.

A Sony Ericsson esete nem egyedi a mobiltelefon-piacon. Legutóbb a Palm jelentette be veszteséges negyedévét, ami az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest 70 százalékos árbevétel-csökkenést jelent. Carolina Milanesi Gartner-elemző szerint "Összességében nehéz, kihívó időszak vár a piacra."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward