Hatalmas újítással jön az új GeForce Experience app

A sok kisebb újítás mellett jön egy igazán nagy durranás: játékainkat streamelhetjük barátainknak, akik webböngészőn keresztül válhatnak részeseivé a csatáknak.

Hatalmas újítással jön az új GeForce Experience app

Az Nvidia a GeForce GTX 950 piacra dobása után nem sokkal a nagysikerű, GeForce Experience névre keresztelt segédprogramjából is kiad majd egy friss változatot, ami egyelőre még csak béta változatban érhető el, cserébe viszont olyan vonzó újításokat kínál amelyektől leesik majd a hardcore gamerek álla.

A GeForce Experience jelenleg már 65 milliós felhasználói bázist tudhat maga mögött. A szoftver mintegy 250 játékhoz kínál optimális beállításokat, amelyek egy kattintással alkalmazhatóak az adott konfigurációhoz. Ezen felül persze GameStream, Record és Broadcast funkciókkal is rendelkezik, sőt, segítségével a játékmenet visszajátszására is van mód, hála az Instant Replay funkciónak.

A szoftver legfrissebb kiadása újításként kapott egy ALT+Z billentyűkombinációval elérhető Share Overlay menüt, amelynek köszönhetően játékon belül is elérhetőek a legfontosabb funkciók. Vezérelhető a felvétel vagy éppen aktiválható az Instant Replay funkció, de akár Twitch-re is kiküldhetjük az aktuális játékmenetet élő közvetítés formájában, és ehhez csak egyetlen kattintásra van szükség. A játékosok újításként akár a YouTube-ra is feltölthetnek rögzített játékmeneteket, és ehhez a játékot sem kell elhagyni: a rendelkezésre álló menün belül megvágható a videó, majd fel is tölthető, méghozzá akár 4K-s felbontásban is. Rettentően hasznos újítás, hogy immár Gallery funkció is rendelkezésre áll, így egyenesen az adott játékon belül tekinthetőek meg a korábbi felvételek, sőt, kényelmesen tallózhatunk is köztük.

A fenti újításoknak már alapból is nagyon sokan fognak örülni, de van még valami a tarsolyban, ami igazán nagy durranásnak tekinthető, ez pedig nem más, mint a GameStream Co-Op mód. Az új GeForce Experience szoftverből elérhető szolgáltatás meghívásos alapon működik: a Stream menüre kattintva egyenesen a szoftverből küldhetünk meghívót barátunk vagy csapattársunk e-mail címére. A meghívott ekkor kap egy levelet, amiben egy gomb található – erre a linkre kattintva elfogadja a meghívást és elindul a stream.

A funkció használatához a meghívottnak Chrome 44-es vagy frissebb webböngészőt kell használnia, hisz az Nvidia által készített plugin csak ezzel a webböngészővel kompatibilis. A meghívott fél webböngészőjének ablakában megjelenik a barátja számítógépe – azaz a meghívó fél – által generált tartalom, ami többféle célra is felhasználható.

Mivel a vezérlés megosztható, így a meghívott segíthet egy adott játék adott pályáját teljesíteni, amivel a meghívó nagyon régóta szenved, de arra is jó a technológia, hogy bemutassunk egy-egy új játékot – a meghívott ekkor egyszerű néző lesz. Azoknál a játékoknál, amelyek támogatják a csapatjátékot, akár csapatban is játszhatunk – a meghívó a saját PC-jén, meghívott pedig webböngészőn belül.

A GameStream Co-Op mód esetében a meghívó fél biztosítja a játékstreamet, de ezzel együtt hangalapú chat is rendelkezésre áll, valamint az adott játék irányítására is van módja a meghívottnak. A meghívónak legalább GeForce GTX 650-es videokártyával, legalább Intel Core i3-2100-as processzorral és legalább 4 GB-nyi rendszermemóriával felszerelt rendszerre lesz szüksége, internetkapcsolatának pedig 7 Mbps-os feltöltési sebességgel kell rendelkeznie ahhoz, hogy a stream zökkenőmentes lehessen.

A fogadó félnél mindegy, milyen videokártyát tartalmaz a rendszer, processzorból és rendszermemóriából azonban itt is ugyanaz a minimális követelmény, mint a küldő félnél, az internetkapcsolat esetében pedig legalább 7 Mbps-os letöltési sávszélesség szükséges. A fogadó félnek Chrome webböngészőből 44-es kiadásút, vagy újabbat kell beszereznie, a meghívónak pedig mindenek előtt le kell töltenie a legfrissebb GeForce drivert és a legfrissebb GeForce Experience appot is.

Az új szoftver a GeForce GTX 950 rajtja után nem sokkal válhat elérhetővé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward