Hatalmas felbontású kijelzőt kap a Sony új táblája

A 12,9 hüvelykes képátlójú kijelző 11%-kal nagyobb felbontást alkalmaz, mint az UHD panelek, így hatalmas képpont-sűrűséggel rendelkezik.

Hatalmas felbontású kijelzőt kap a Sony új táblája

A pletykák szerint az Apple kínálatában jövőre megjelenik egy különleges, 12,9 hüvelykes képátlóval rendelkező iPad, amelyről egyelőre semmilyen érdemleges információ nem szivárgott ki. A legújabb pletykák alapján viszont úgy tűnik, nem az Apple megoldása lesz az egyetlen szokatlan képátlójú kijelzővel ellátott termék, ugyanis a jelek szerint jövőre a Sony is bemutat majd egy 12,9 hüvelykes táblát.

Az iparági források információi alapján a Sony táblája 4K osztályú kijelzőt kap, ami a szokásos UHD felbontásnál 11%-kal több pixelt tartalmaz majd. Míg egy tradicionális 16:9-es UHD kijelző esetében 3840 x 2160 pixeles natív felbontásra számíthatunk, addig a Sony táblája már 3840 x 2400 pixeles natív felbontás mellett üzemelő panelt kap, ami így nem 16:9-es, hanem 16:10-es képaránnyal rendelkezik. A különleges kijelző 351 PPI-s képpont-sűrűséggel büszkélkedhet, ami félelmetesen magas érték – jelenleg egyetlen forgalomban lévő tábla kijelzője sem ér a közelébe.

Az említett tulajdonságok alapján aligha meglepő, hogy a DigiTimes informátorai szerint felsőkategóriás tábláról van szó, ám az már meglepőbb, hogy az operációs rendszer szerepét az Android valamelyik friss kiadására oszthatják. Igaz, a DigiTimes cikke konkrétan nem említi a Google operációs rendszerét, azt azonban elárulja, hogy a Sony táblája Qualcomm SoC egyésget kap – egy ARM alapú megoldáshoz pedig kézenfekvő választásnak tűnik az Android.

A szóban forgó SoC tulajdonságai még nem ismertek, de annyi kiderült, hogy a 12,9 hüvelykes tábla 8,6 milliméter vastag lesz. Ezzel a Sony újdonsága picivel vastagabb lesz, mint a Samsung 12,2 hüvelykes Galaxy TabPRO táblája, ami idén jelent meg, méghozzá 2560 x 1600 pixeles natív felbontású kijelzővel és 549,99 dolláros árcédulával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward