Hatalmas felbontású 12,1 colos LCD kijelző a Japan Displaytől

A Japan Display 12,1 colos képátlójú kijelzője 3840 x 2160 pixeles natív felbontást kínál, de a tulajdonságai elég különösek.

Hatalmas felbontású 12,1 colos LCD kijelző a Japan Displaytől

4K-s PC-s monitorokkal és televíziókkal már eddig is találkozhattunk, sőt, már egy 4K-s tábla is felbukkant korábban, ami elég hatalmasra sikeredett. A Japan Display jóvoltából most a kisebb képátlójú LCD kijelzők világába is leszivárgott a 4K-s felbontás, ugyanis a vállalat mérnökei egy 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemelő, mindössze 12,1 colos képátlóval rendelkező kijelzőt készítettek, ami így félelmetesen magas, 365 PPI-s képpontsűrűséget kínál. Ekkora képpontsűrűséget még nem láthattunk egyetlen noteszgépbe vagy táblagépbe szánt kijelzőnél sem.

Az újdonságról hírt adó sajtóközlemény alapján a szóban forgó kijelző 160 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, ami meglehetősen szűknek mondható. A mindössze 6,8 milliméter vastag újdonság kétmilliméteres kerettel bír, így a vele felszerelt noteszgépek és táblák keskeny kávát alkalmazhatnak majd.

A kontrasztarány 1000:1, a fényerősség pedig 500 cd/m2-es értéket képvisel, az viszont sajnos nem derült ki, hogy az új panel milyen típusú. Sokat elárulhat azonban a fent emlegetett betekintési szögek mellett, hogy a termék az NTSC színtér 70%-át képes lefedni.

A Japan Display a 12,1 colos LCD kijelzőt nagyteljesítményű táblákba és csúcskategóriás noteszgépekbe szánja, amelyek sosem olcsóságukról voltak híresek. Arról egyelőre nincs hír, hogy a különleges kijelző pontosan mikor tűnhet fel a noteszgépek és a táblák piacán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward