Hatalmas CPU hűtő 250 wattos hűtőteljesítménnyel

A Be Quiet Dark Rock Pro 3 a legkomolyabb asztali processzoroktól sem ijed meg, sőt, még combosabb tuning alkalmával is remekül helytáll.

Hatalmas CPU hűtő 250 wattos hűtőteljesítménnyel

A processzorhűtők rendszerint messze nem a legizgalmasabb számítógép alkatrészek, de olykor-olykor azért közöttük is felbukkan egy-egy szemrevaló példány, amelynek képét meglátva elismerően nyugtázhatjuk: ez igen, ez szép lett!

A Be Quiet nemrégiben bemutatott processzorhűtője minden kétséget kizáróan az érdekesebb, szemrevalóbb megoldások táborát gyarapítja, hiszen nem csak hatalmas, de tetszetős is, és ami a lényeg: hűtőteljesítménye miatt sincs oka szégyenkezésre.

A Dark Rock Pro 3 a manapság oly népszerű torony formátumot alkalmazza, rögtön két torony is helyet kapott rajta. A processzorhűtő monstrum réz talpazat segítségével érintkezik a melegedő processzor felületével, a réz talpazatból pedig összesen hét darab hőcső indul meg az alumínium lamellák felé. Az "U" alakúra hajlított hőcsövek összesen 90 alumínium lamellán haladnak keresztül. A lamellák, a hőcsövek és a talpazat is fekete nikkelborítást kapott, így az újdonság megjelenése lenyűgözően elegáns.

A hűtőtömbök között két ventilátor mozgatja a levegőt: a szélső légkeverő 120 milliméteres, a hűtőtömbök közé rejtett példány pedig 135 milliméteres átmérővel büszkélkedik. Mindkét ventilátor folyadékcsapágyas, lapátjaik pedig a "Silent Wings" technológiában rejlő lehetőségeket próbálják minél hatékonyabban kiaknázni. A két ventilátor 50%-os fordulatszám mellett csak 13,2 dB(A) zajt produkál, de maximális fordulatszámon sem hangosabbak 26,1 dB(A)-nél. A megbízható működést jól szemlélteti, hogy a PWM támogatással is ellátott egységek élettartama nagyjából 300 000 üzemórára tehető, ami abszolút nem kevés.

A Dark Rock Pro 3 121,92 x 132,08 x 162,56 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig 1180 gramm, azaz nem csak hatalmas, de nehéz is. Cserébe viszont remek hűtőteljesítménye van, akár egy 250W-os TDP-s processzorral is megbírkozik. Ez a hűtőteljesítmény egyes processzorok esetében komolyabb tuningra is elég, de arra is bőven megfelel, hogy hatékonyan lehűtsük akár a 220 wattos TDP-vel érkező, 5 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyegő AMD FX-9590-es processzort is.

Az új processzorhűtő az Intel LGA-775/1150/1155/1156/1366/2011, valamint az AMD Socket 754/939/940/AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+ processzorfoglalataival egyaránt kompatibilis, tehát univerzális megoldás.

A Be Quiet tervei szerint a Dark Rock Pro 3-as processzorhűtőt január 14-től kezdve lehet majd megvásárolni, méghozzá 79 eurós ajánlott végfelhasználói áron, ami nem kevés, de azt sem szabad elfelejteni, hogy ezért az összegért nem is egy átlagos processzorhűtőt kapunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward