Hatalmas Chromebook HP módra

A Chromebookok piaca a jelek szerint növekedésnek indult: egyre több vállalat kínál olyan noteszgépet, amelyen a Google Chrome OS operációs rendszere teljesít szolgálatot.

Hatalmas Chromebook HP módra

A legfrissebb Chromebook a HP nevéhez fűződik, ami egy prospektusban, feltehetőleg véletlenül tűnt fel. A szemfüles források azonnal le is csaptak a dokumentumra, ami azóta már nem érhető el. Szerencsére ez utóbbi nem jelent problémát, hiszen az új Chromebook legfontosabb tulajdonságai így is ismertek.

A Pavilion Chromebook 14 névre hallgató újdonság első pillantásra úgy néz ki, mint egy olcsó windowsos noteszgép - tulajdonképpen olyan is, leszámítva azt a tényt, hogy nem Windows operációs rendszer, hanem Chrome OS teljesít rajta szolgálatot.

Ahogy az a terméknévből már kiderülhetett, az újdonság 14 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz, amely 16:9-es képaránnyal és 1366 x 768 pixeles natív felbontással "büszkélkedik". A processzor szerepét egy 1,1 GHz-es Celeron 847-es központi egységre osztották, a rendszermemória szerepét pedig 2 GB-nyi DDR3-as RAM-ra bízták a mérnökök. Az adatok tárolásáról egy 16 GB-os SSD meghajtó gondoskodik. A felsorolt komponenseket mobil üzemmódban egy 37 wattórás akkumulátor látja el árammal, amely egyetlen teljes töltés hatására 4,25 órányi üzemidőt biztosít a rendszer számára. Az új Chromebook 1,8 kilogrammos tömegével és 21 milliméteres vastagságával összességében egyáltalán nem tűnik vaskos, nehezen hordozható példánynak.

Az egyelőre nem világos, hogy a HP új Chromebookja pontosan mennyibe kerül majd, illetve pontosan mikor jelenik meg. Összehasonlításképpen az Acer C7-es Chromebookja, amely ugyanilyen processzorral, ugyanennyi rendszermemóriával, de csak kisebb, 11,6 colos képátlójú LCD kijelzővel érkezik, 199 dollárba kerül. Érdekesség, hogy a 11,6 colos LCD kijelző ugyanúgy 1366 x 768 pixeles natív felbontást kínál, maga a C7 Chromebook pedig nagyjából 400 grammal könnyebb, mint a HP Pavilion Chromebook 14.

Kíváncsian várjuk, hogy a Hp Pavilion Chromebook 14 hasonlóan sikeres lesz-e, mint a C7 Chromebook, ami manapság az Acer amerikai notebook forgalmának 5-10%-át teszi ki. Utóbbi eredmény már csak azért is meglepő, mert a szóban forgó termék forgalmazása tavaly november közepén indult meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward