Hatalmas bevételt termelhet az Eee PC

Az Eee PC lehet a második legnagyobb bevételi forrása az Asustek-nek.

Hatalmas bevételt termelhet az Eee PC

Az Eee PC lehet a második legnagyobb bevételi forrása az Asustek-nek.

A vállalat januárban 300 ezer darab Eee PC-t szeretne értékesíteni, az első negyedévre pedig az 1 milliós határt tűzte ki célul. Az egész éves célja viszont még ennél is nagyobb: 2008-ban 5 millió darabot szeretne eladni. Ebből könnyen látható, hogy az Eee PC eladásainak gyorsulására számít az Asus.

Az Asustek Computer vállalat számos termékcsaládot foglal magába, kezdve az alaplapoktól és bővítőkártyáktól a telefonokon keresztül a szerverekig mindent. Jelenleg a hordozható számítógép-üzletág bizonyul a legjövedelmezőbbnek, nem sokkal utánna pedig az alaplapoké. Ha a vállalat 5 millió Eee PC-t kíván piacra dobni, aminek ára 299-től 499 dollárig tart, akkor 250 dolláros egységenkénti árral számolva ez 1,25 milliárd dolláros bevételt jelent az ASUS-nak.

Az Asustek nagyon optimista a jövővel kapcsolatban, ugyanis 2010-re az Eee PC-vel a világ számítógépes piacának 20 százalékát szeretné elhódítani. Az első hónapok relatív sikerei eddig az ASUS-t igazolták. Azonban nem biztos, hogy az alacsony árával tud hódítani a jövőben az ASUS, ugyanis a számítógép hardvere eléggé korlátozott, az operációs rendszere pedig túlságosan egyszerű.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward