Hatalmas árbevételt könyvelt el a Microsoft

A teljes árbevétel az előző év azonos időszakához képest 25%-kal nőtt, a profit azonban szerényebb lett, ami az extra költségeknek tudható be.

Hatalmas árbevételt könyvelt el a Microsoft

A Microsoft közzétette legfrissebb pénzügyi beszámolóját, amelyből kiderül, hogyan teljesítette a cég az elmúlt pénzügyi negyedévet, ami egyébként éppen zajló pénzügyi évének első negyedéve. A szeptember 30-án véget ért negyedév folyamán nem kevesebb, mint 23,2 milliárd dollárnyi teljes árbevétel folyt be a Microsoft kasszájába, ami az előző év azonos időszakában felmutatott eredményhez képest 25%-os növekedést jelent. A redmondiak profitja már kevésbé rózsás, hiszen "csak" 4,52 milliárd dollárt tesz ki, ami az előző év azonos időszakában elért profithoz képest 13%-kal alacsonyabb érték. Lássuk a számokat!

A Microsoft profitja egyébként nem alakult volna rosszul, ha az átszervezéssel kapcsolatos kiadások, illetve a Nokia éppen zajló integrációja miatt nem kellett volna 1,14 milliárd dolláros kiadással is számolni. Az okostelefon-divízió 2,61 milliárd dollárnyi árbevételt hozott a konyhára. A Surface részleg 908 millió dollárt adott hozzá a teljes árbevételhez, ami nagyrészt a Surface Pro 3-as táblák erős forgalmának tudható be. Az Xbox szállítási mutató szintén remekül alakult, ugyanis 2,4 millió készüléket sikerült leszállítani, ami 102 százalékos javulást eredményezett. Persze a háromjegyű növekedést nem szabad túlbecsülni, hiszen az előző év azonos időszakában az Xbox-rajongó gamerek visszatartották vásárlásaikat, mivel várták az Xbox One novemberi megjelenését.

Üzleti fronton 10%-os árbevétel-növekedésre sikerült szert tennie a cégnek. Itt a legnagyobb növekedést a felhőszolgáltatások produkálták, amelyek 128%-kal jobb eredményt értek el. A szerverekhez kapcsolódó termékekkel, illetve szolgáltatásokkal foglalkozó divízió árbevétele ezzel egy időben 13%-kal javult.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward