Használatfigyelő funkciót kap az Instagram

Használatfigyelő funkciót kap az Instagram

A Google és az Apple is bevezeti az idén érkező operációs rendszereinél, hogy a felhasználók figyelemmel követhetik majd, hogy mennyi időt töltenek a készülékek használatával, illetve melyek azok az applikációk, amik a legtöbb időt emésztik fel a mindennapok során. És az embereknek arra is lehetőséget nyújt majd a friss Android és az iOS, hogy visszaszorítsák a túlzott függőségüket. Ez a funkció sokaknak jól jöhet, és a jelek szerint az Instagram is megirigyelte, mert több forrás szerint is ilyen lehetőség bevezetésére készül.

Korábban a vállalat vezérigazgatója, Kevin Systrom számolt be arról, hogy az Instagram egyebek mellett egy olyan eszközön is dolgozik, amivel a felhasználók meg tudják majd nézni, hogy mennyi időt töltenek a képmegosztó használatával. Most pedig már egy fióktulajdonos hozott nyilvánosságra olyan képeket, amin működés közben lehet látni az egyelőre még fejlesztés alatt álló funkciót.

Az hivatalosan még be nem jelentett lehetőség a látottak alapján nagyon egyszerűen hozzáférhető lesz, nem kell majd a beállításokban kutakodni az előkerítéséhez. A felhasználói profil megérintését követően az „Archive”, a „Saved” és a „Discover Poeple” menüpontok mellett lesz kiemelve „Usage Insights” címszó alatt. Az Instagram percekben fogja számolni, hogy mennyi időt töltött el az alkalmazás használatával az illető. Minden napot külön jelezni fog az applikáció, és így visszamenőleg is figyelemmel lehet majd kísérni, hogy mikor töltött esetleg túlzottan sok időt a felhasználó a képmegosztó felületének böngészésével.

Galéria megnyitása

Az Instagram lehetőséget biztosít majd arra is az új opció bevezetésével, hogy az eszköztulajdonosok beállítsanak egy napi limitet. Illetve itt nem is igazán limitről van szó, hanem egy figyelmeztetésről, ami akkor fog megjelenni, amikor a megadott időkeretből kifutunk. Ezt követően továbbra is lehet nézegetni a mások által megosztott tartalmakat, csak már tisztában lesz majd azzal az ember, hogy talán érdemes lenne felhagyni ezzel a tevékenységgel, mert túl sok időt szánt rá. A minimum 5 perc, de akár több óra is beállítható a kiszivárgott képernyőmentések alapján. És itt még arról is beszámolhatunk, hogy lesz egy olyan képessége is a programnak, hogy kiemelt értesítéseket jelenítsen meg, akár ne zavarj módban is.

Galéria megnyitása

Egyébként nem ez a funkció lesz az első, amit azért vezet be az Instagram, hogy csökkenteni próbálja a függőséget. Hasonló célt szolgál az a korábban elindított megoldás is, ami szól a felhasználóknak, ha az elmúlt 48 órából már minden megosztott fotót és mozgóképfelvételt láttak, szóval nyugodtan abbahagyhatják a folyam tovább görgetését, nem fognak lemaradni új tartalmakról. A FOMO (Fear Of Missing Out), vagyis a félelem attól, hogy lemaradunk valamiről, napjainkban egyre komolyabb pszichológiai probléma.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor jelenhet meg az alkalmazás használatot monitorozó és kezelő funkció a felhasználóknál. Viszont azt mindenképpen jó látni, hogy az Instagram egyre többet próbál tenni a mobilfüggőség elleni harcban, holott ez neki egyáltalán nem kedvez.

Instagram: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward