Háromszáz főtől válik meg a Telekom

Háromszáz főtől válik meg a Telekom

A Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2011. évi anyavállalati bérfejlesztésről és létszámleépítésről.

A megállapodás értelmében a társaság jövőre összesen 300 fő munkavállaló elbocsátását tervezi az anyavállalattól, ez a keret azonban nem tartalmazza többek között a vezetői és a nyugdíjazással megvalósítható munkaviszony-megszüntetéseket - jelentette be a társaság.

Az elbocsátási költségek teljes összege megközelítőleg 3,5 milliárd forintot tesz ki, amelynek döntő hányadát az idei negyedik negyedévben könyvelik le, kisebb hányada pedig a jövő évet terheli. Az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint az anyavállalat munkatársai 2011 júliusától 4 százalékos bérfejlesztésben részesülnek, míg a magas keresettel rendelkező - jellemzően vezető - munkavállalók (körülbelül 520 fő) esetében a bérfejlesztés átlagos mértéke 2 százalék. A bérfejlesztéssel összefüggően a 2011. évi prémium kis hányadát a társaság 2011. évi teljesítményétől függő EBITDA túlteljesítés esetén fizetik csak ki.

A megállapodás egyéb feltételeit is figyelembe véve 2011-re a Telekom mintegy 9,5 milliárd forintos megtakarítást tervez megvalósítani a 2009. évi végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások nélküli teljes munkaerő menedzsment (TWM) költségekhez képest, ami a két év alatt összesen 8 százalékos költségcsökkentést jelent (2009-ben az anyavállalatnál valamint a magyar leányvállalatoknál a TWM költség végkielégítések nélkül 115,5 milliárd forintot tett ki) - közölte társaság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward