Hárommilliárdot kapott az Electro World

Hárommilliárdot kapott az Electro World

Április 27-én 2,058 milliárd forintról 4,058 milliárd forintra nőtt a kilenc áruházzal rendelkező Electro World Magyarország Kft. törzstőkéje. A tőkeemelést az eddigi közvetlen tulajdonos, a Dixons-csoporthoz tartozó DSG Overseas Investment Ltd hajtotta végre. Ezzel az Egyesült Királyságban bejegyzett cég tulajdoni hányada csaknem 100 százalékra ugrott, ugyanis a tőkeemelésben a kisebbségi tulajdonos DSG International Holdings Ltd nem vett részt. Utóbbi, ugyancsak Dixons-cég a hazai Electro World törzstőkéjéből továbbra is csak 20,59 millió forintnyi részt birtokol.

A cégbírósági adatok szerint a tőkeemelésről a két tulajdonos április 23-án, egy taggyűlésen kívüli határozatban döntött, egyúttal a cég veszteségeinek rendezésére 957 millió forintot szánt. A banki igazolások szerint ezt a közel egymilliárdos tételt is a DSG Overseas fizette be.

Megkerestük az Electro World Magyarországot, de lapzártánkig nem kaptunk információt arra vonatkozóan, hogy a tőkeemelés belső vagy külső forrásból származott-e. Tegnap még nem látszott, hogy a DSG Overseas tulajdonosi szerkezete változott volna. A piaci pletykák viszont már jó ideje arról szólnak, hogy az Electro World Magyarország eladósorba került. A román Domo elektronikai lánc színre lépését az érintett cég cáfolta, más források szerint pedig Szlovákia legnagyobb elektronikai áruházlánca, a Nay érdeklődik a társaság iránt, ám a cseh lapokban ezt az információt is hárították. A magyar társaság rendszerint azzal vonul vissza a veszteségről és gyengülő piaci pozícióról cikkező sajtó elől, hogy anyavállalati szinten várható valamilyen döntés, de arról szó sincs, hogy bezárnák a hazai láncot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward