Hárommagos AMD processzorok

Az AMD a tegnapi nap folyamán frissítette útitervét egy két- és négymagos processzorok közé kerülő központi egységgel, mégpedig a hárommagos Phenom-mal.

Hárommagos AMD processzorok

Az AMD a tegnapi nap folyamán frissítette útitervét egy két- és négymagos processzorok közé kerülő központi egységgel, mégpedig a hárommagos Phenom-mal.

Az új hárommagos processzor hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Phenom X2 és X4 testvérei. Socket AM2+ foglalatba illeszkedik és magonként 512 KB-nyi másodszintű és megosztott harmadszintű gyorsítótárat tartalmaz. Valójában a hárommagos Phenom egy négymagos változat csupán egy mag ki van iktatva. Ezáltal a kezdetekben nem jó kihozatal miatt nem tökéletesre sikerült Barcelonákat is munkába lehet állítani.

A Sunnyvale-i vállalat az egyetlen olyan cég, amely eddig hárommagos processzort jelentett be. Egyelőre még nem nevezte el az új jövevényt az AMD, azonban logikusan az eddigi elnevezési sémát követve a Phenom X3 nevet fogja kapni.

A Stars és Barcelona architektúrában debütált szolgáltatások, mint például a magonként függetlenül állítható dinamikus órajel, vagy a split power plane továbbra is támogatott lesz a hárommagos processzorokban. A központi egységek maximálisan 16 GB/s sebességű HyperTransport 3.0-t támogatnak.

Az AMD állítása szerint a kétmagos processzorokkal szemben a hárommagosok jelentős teljesítménytöbblettel rendelkeznek például a SYSmark 2007 és 3DMark06 tesztprogramokban.

Idén a negyedik negyedévben várható, a négymagos Phenom X4, a hárommagos Phenom-ok pedig jövő tavasszal esedékesek a terv szerint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward