Három vezető beosztású szakember távozik az AMD-től

Tovább folytatódnak az átalakítások.

Három vezető beosztású szakember távozik az AMD-től

A Wall Street Journal forrásai szerint az AMD berkein belül további átalakulások zajlanak. A friss hírek alapján három vezető beosztású munkatárstól válik meg a cég az elkövetkező időszakban. Az egyik távozó a processzorokért és a grafikus processzorokért felelős csoport igazgatója, John Bryne, a másik a marketing részleg vezetője, Colette LaForce, a harmadik pedig a stratégiai igazgató, Rajan Naik.

A felsorolt felsővezetők az AMD szerint azért távoznak a cégtől, hogy új lehetőségek után nézhessenek, de az illetékesek azt is elmondták a Wall Street Journal munkatársának, hogy az említett szakemberek távozása az optimális szervezeti felépítés megvalósításával, illetve az AMD jövőbeli növekedésének tervével van összhangban. Ebből kissé úgy tűnik, hogy a felsővezetők nem feltétlenül önként hagyták el az AMD kötelékét.

Az AMD élén egyébként nem túl régen történt vezetőváltás: a korábbi elnök-vezérigazgatót, Rory Read-et Lisa Su váltotta, aki rögtön neki is látott a cég megreformálásának. A vezetőváltás után elég lehangoló pénzügyi eredményekről érkezett jelentés, plusz arra is fény derült, hogy a vezetőség 7%-os létszámcsökkentésben gondolkodik, ami a cég egészét érinti majd.

A Wall Street Journal szerint Lisa Su most is azon munkálkodik, hogy átalakítsa az AMD-t annak érdekében, hogy segítse az újbóli bevételnövelést. Rövidesen kiderül, elérik-e céljaikat az átalakítási törekvések.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward