Három ultrakompakt számítógépház a Lian Li-től

A Lian Li háromféle ultrakompakt számítógépházzal jelentkezik, amelyek eltérő felhasználói igényekhez készültek.

Három ultrakompakt számítógépház a Lian Li-től

A PC-Q02-es, PC-Q03-as és PC-Q16-os modellek között rengeteg különbséget fedezhetünk fel – már ránézésre is. Az új számítógépházak esetében közös tulajdonság viszont, hogy teljes egészükben alumíniumból készültek és ezüst, illetve fekete kivitelben kerülnek forgalomba.

PC-Q02

A minimalista dizájnnal érkező kuckóban (a tápot leszámítva) egyetlen ventilátor sem található, csak a természetes szellőzésre hagyatkozik. A 149 x 230 x 200 milliméteres mérettel érkező ház tömege kereken két kilogramm. Ezt a modellt a gyártó azoknak ajánlja, akik csendes, kisteljesítményű, videokártyával nem, csak IGP-vel rendelkező PC-re vágynak.

A kompakt kuckó egy külső bőhelyet kínál, amelyben vékony optikai meghajtó kaphat helyet, de igény esetén - a mellékelt keretnek köszönhetően - 2,5 colos HDD vagy SSD rögzítésére is alkalmazható ez a bővítőhely. A ház belsejében, alul találjuk meg a két darab 2,5 colos adattároló fogadására felkészített merevlemezkeretet, ami kivehető, így a helyére akár 3,5 colos HDD-t is beszerelhetünk. A mini-ITX formátumú alaplapok fogadására felkészített ház PCI bővítőhelyet egyáltalán nem kínál. Processzorhűtőből maximum 60 milliméter magas példányok férnek el a ház belsejében.

A 149,99 dollárba kerülő termékhez kapunk egy 80 plus minősítéssel ellátot SFX formátumú, 300 watt teljesítményű tápegységet is. A PC-Q02 várhatóan május végétől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, elsőként az Amerikai Egyesült Államok, illetve Kanada területén.

[bold]PC-Q03

[/bold]

A második mini torony formátumú házban már akár 160 milliméter hosszú, egyslotos felépítéssel rendelkező videokártya elhelyezésére is van mód. Ez a modell 199 x 245 x 210 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 1,57 kilogramm. Az előlapon ezúttal is megtaláljuk az 5,25 colos, vékony optikai meghajtók számára fenntartott bővítőhelyet.

A ház belsejében az optikai meghajtó helyén ezúttal is elhelyezhetünk egy 2,5 colos adattárolót, a ház aljára szerelt HDD keret pedig további két 2,5 colos meghajtó számára kínál helyet. A kiszerelhető HDD keret helyére 3,5 colos merevlemez ezúttal is kerülhet.

A mini-ITX és mini-DTX formátumú alaplapokat fogadó házban maximum 60 milliméter magas processzorhűtő kaphat helyet, a normál ATX formátumú tápegység számára pedig 160 milliméternyi hely áll rendelkezésre – itt a tápegység már nem tartozék. Az előlapi portok között a két darab USB 3.0-s port mellett HD audió csatlakozókat is találunk.

A PC-Q02-es modellhez hasonlóan a PC-Q03 is ventilátor nélküli szellőzéssel érkezik, ára pedig ugyanúgy 149,99 dollár, mint fentebb említett társáé. Ez a kuckó szintén május végén érkezik.

[bold]

PC-Q16[/bold]

A három újdonság közül a PC-Q16-os modell kínálja a legtöbb bővítőhelyet a különböző adattárolók számára, sőt, két társával ellentétben már ventilátoros rendszerhűtést is alkalmaz, ami persze nem meglepő. A 199 x 160 x 290 milliméteres mérettel érkező ház tömege 1,8 kilogramm.

A Lian Li mérnökei ezen a modellen már nem alakítottak ki külső 5,25 colos bővítőhelyet. A 3,5 colos HDD-t fogadó bővítőhely a ház elején, felül található, alatta pedig egy kivehető HDD keretet találunk, ami három darab 2,5 colos adattároló rezgésmentes elhelyezésére ad módot. A ház előlapja két USB 3.0-s porttal érkezik, mögötte pedig egy 140 milliméteres átmérőjű légkeverő lapul, ami segít a ház halk, ám hatékony átszellőztetésében. Processzorhűtőből ennél a terméknél is maximum 60 milliméter magas példányok alkalmazása jöhet szóba.

A mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó újdonság 80 Plus minősítéssel ellátott, 300 watt teljesítményű SFX tápegységgel kerül a boltok polcaira. Az új számítógépház társaihoz hasonlóan szintén május végén kerül az üzletek polcaira, elsőként ugyancsak az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén. A trióból ez a modell lesz a legdrágább a maga 159,99 dolláros ajánlott végfelhasználói árával.

A Lian Li legújabb mini toronyházaival kapcsolatban az alábbi hivatkozások segítségével juthatnak bővebb információhoz az érdeklődők:

[list type="unordered"]

[*]Lian Li PC-Q02

[*]Lian Li PC-Q03

[*]Lian Li PC-Q16

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward