Három újabb Nokiára futott be az Android 10

A HMD Global jó tempót diktálva terjeszti a frissítéseket, és ennek örülhetnek a felhasználók.

Három újabb Nokiára futott be az Android 10

Azok, akik Nokia okostelefont választanak, hosszan tartó szoftveres támogatásban részesülnek. Ez kijelenthető az elmúlt évek tapasztalatai alapján, így szinte nincs is abban semmi meglepő, hogy a HMD Global most szinte egyszerre indította el három készülékére a kész Android 10 frissítés.

A Nokia 8.1 volt az első, ami frissült az új Android főverzióra, ezt követően elkészült az operációs rendszer a Nokia 9 PureView okostelefonra, valamint a Nokia 7.1-re is. És január első napjait pedig úgy indította a HMD Global, hogy megduplázta a frissítésért már sorba álló készülékeknek a listáját.

Megérkezett az Android 10 a Nokia 6.1 Plus, a Nokia 7 Plus és a Nokia 6.1 modellekre. Külön öröm az, hogy középkategóriás okostelefonok frissítéséről számolhatunk már be, hiszen az elérhetőbb áron kínál mobiloknak a szupportjára a legtöbb gyártó már kevesebb figyelmet fordít.

Galéria megnyitása

A HMD Global jobbára a szűz Androidot használja az okostelefonokon, ez pedig azt jelenti, hogy az újításokat tekintve főleg azok a dolgok emelhetőek ki, amik az Android 10-zel járnak együtt. Ez az operációs rendszer hozza el például a globális sötét módot, mely kiterjed az applikációkra is, nem korlátozódik a rendszerre. A felhasználók megkapják majd a továbbfejlesztett Smart Reply funkciót is, ami kényelmesebbé teheti a csevegéseket.

A kiemelt mobilok triója a frissítést követően már arra is lehetőséget fog nyújtani, hogy a felhasználók szabadon korlátozzák az alkalmazások esetben a helyadat elérését, és az adatvédelem terén is lehet majd változásokat találni. Bevezetésre került itt a fókuszmód, aminek köszönhetően a digitális jólét terén még jobb élmény lesz elérhető. És még egy sor érdekesség lesz itt a terítéken.

A biztonsági csomag az összes készülék esetében megegyezik az aktuális főverziós frissítésnél. Mindegyik érintett Nokia a decemberi javításokkal karöltve kapta meg az Android 10 operációs rendszert. És nagyjából azonos is a frissítési csomagok mérete, általában 1,4 GB körül alakul a telepítés előtt letöltendő tartalom. (Éppen ezért csak Wi-Fi kapcsolatot használva lehet elkezdeni a folyamatot.)

Galéria megnyitása

A HMD Global szakemberei nem pihennek, valószínűleg hamarosan újabb eszközök kapcsán számolhatunk majd be arról, hogy megkapták az Android 10 operációs rendszert. A korábbi menetrend alapján a következő készülékek, amik frissítésben részesülhetnek, a Nokia 2.2, a Nokia 3.1 Plus, a Nokia 3.2 és a Nokia 4.2.

A vállalat a második negyedévig szeretné letudni minden támogatásban részesülő eszköznek az Android 10 frissítését. A finnek az összes okostelefonjukat kétéves szoftver és hároméves biztonsági támogatással értékesítik az Android One platform égisze alatt, és eddig tartják is magukat ehhez.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap