Három új táblagépen dolgozik a Toshiba

A Toshiba két eltérő méretű, Windows rendszerű tabletetet, illetve egy androidos megoldást leplezett lett.

Három új táblagépen dolgozik a Toshiba

A Toshiba egy ideje már eléggé komolyan veszi a táblagépek piacát is a személyi számítógépeké mellett, és ennek látszik is az eredménye az időről időre érkező új modelleken. Ezúttal három egészen vonzónak ígérkező készülékről rántották le a leplet, melyek eltérő rendszerekkel, de egyaránt alacsony árral hódítanának.

Toshiba Encore 2 10.1

Elöljáróban azt mindenképpen le kell szögeznünk, hogy a Toshiba ezúttal nem volt túlságosan közlékeny; sajnos csak apró morzsákat hintettek el az eszközök képességeit illetően, nem sok konkrétumot tudhattunk meg. A trióból kettő az alacsony költségvetésű, Windows 8.1-et futtató Encore második generációjának alakjában öltött testet. Az Encore 2 megvásárolható lesz 8 és 10 hüvelykes kijelzővel is, nem úgy mint az előző kiadás, melyet csak 8 colos formában dobott tavaly piacra a Toshiba. Ezúttal is a Windows 8.1-é a főszerep operációs rendszer tekintetében, ám itt azon különleges válfaja lesz ennek jelen, ami a kötelezően alapértelmezetté tett Bing keresőmotor révén a partnerek számára akár ingyenesen is elérhető. Ezt azért hozta létre a Microsoft, hogy még lentebb tudja faragni a költségeket, hogy az olcsó androidos gépek nyomába eredjenek. A Toshiba Encore 2 8 hüvelykes kijelzővel mindössze 200 dollárért lesz elérhető majd, és a 10 colos variánsért sem kérnek többet 270 dollárnál – tehát még ez is olcsóbb lesz, mint amennyiért az első generációs Encore kereskedelmi forgalomba került. Szoftveres tekintetben hozzá kell még tenni, hogy lesz mellé egy évre szóló Office 365 előfizetés, és ezzel együtt a teljes irodai programcsomag is előre telepítve van.

Toshiba Encore 2 10.1

Mit kap az, aki benevez valamelyik Encore 2-re? Nos, a részletes specifikációra ugyan nem derült fény, de azért a legfontosabb dolgokat tudjuk. A kijelző mindkét esetben azonos felbontással, 1280 x 800 képponttal szolgál, így 189 és 149 PPI-s pixelsűrűséggel kell számolni. A sebességfelelős egy négymagos Intel lapka lesz a Bay Trail-T termékcsaládból, így a visszafogott árazás ellenére sem lehet majd különösebb panasz teljesítményre, ami azért örömteli dolog. A háttértáraik alapból 64 GB-osra lettek szabva, és ezeket microSD kártya segítségével még fentebb lehet tornászni adott esetben, így akár 128 GB-tal is megtoldható a tárolókapacitásuk. Kiderült végül még az is, hogy a főkamerájukkal 8 megapixeles fotókat és Full HD videókat lehet majd rögzíteni. Egyetlen feltöltéssel az Encore 2 páros nagyjából 8-10 órás üzemidőt fog produkálni folyamatos igénybevétel mellett. A táblák elegáns, matt arany árnyalatot kaptak a leírás alapján, ami a képek tanúsága szerint ezüstös színbe hajlik át. Jelen állás szerint ez a kettős júliusban kerül majd a boltok polcaira.

Toshiba Encore 2 8.0

A harmadik újdonság az Excite Go, amit a mindennapos utazásokhoz mellékelne a Toshiba. A 7 hüvelykes táblagépnél fontos lenne az alacsony tömeg, és ezt ki is emelte a gyártó, azonban a megadott 350 grammos érték a maga nemében már egyáltalán nem nevezhető kiemelkedőnek. A Go is nagyon olcsón lesz hozzáférhető, ennek ellenére nem egy lassú szerkezetnek ígérkezik, de azért akadnak majd kompromisszumok benne. Az előlapot kitöltő panel például mindössze 1024 x 600-as felbontással szolgál, viszont legalább jó hír, hogy a bekapcsolást követően az Android 4.4 köszönti az érdeklődőket. A friss operációs rendszer jelenléte mindenképpen emeli az egyébként szolid masina fényét, és még olyan extrával is kedveskedik a Toshiba, mint az előre telepített OfficeSuite Pro irodai alkalmazás, ami egyébként csaknem 15 dollárt kóstál a Google Play Store-ban.

Toshiba Excite Go

Az androidos tábla szívében ezúttal is egy Intel SoC teljesít szolgálatot, és akárcsak a két Encore 2-nél, ennél is egy négymagos, Bay Trail-T platformra épülő megoldásra lehet számítani. A Toshiba Androiddal felvértezett eszközét 16 GB-nyi tárhellyel látták el a mérnökök, ami alapjában nem túl sok, de itt is van microSD bővítőhely, melyet kihasználva akár 128 GB-tal is megtoldható a háttértár. Az üzemidő a vállalat mérései alapján, átlagos használat mellett elérheti a 8 órát is, de HD videók nézése esetén be kell érni nagyjából 6,5 órával. Az Excite Go is júliusban kerülhet a boltok polcaira, hasonlóan az Encore 2-höz, de ezért már csak 110 dollárt fognak elkérni – ilyenformán megfelelő vetélytársa lehet a nemrégiben bemutatott HP 7 Plusnak.

Toshiba Excite Go

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward