Három új monitorral rukkolt elő az AOC

Két 50-es sorozatú, és egy üzleti monitor landolt a boltok polcain

Három új monitorral rukkolt elő az AOC

Két új megjelenítő az 50-es sorozatban

Elsőként a 21,5 colos LCD kijelzővel ellátott e2250Swdn, valamint a 24 colos LCD kijelzővel érkező e2450Swd modellek mutatkoztak be. Az újdonságok között a képátló mellett fényerősség tekintetében is van különbség: a 22 colos modell 200 cd/m2-es, míg 24 colos társa 300 cd/m2-es fényerősséget kínál.

A gyártó külön kiemeli, hogy a LED-es háttérvilágítást használó megjelenítők akár 50%-kal kevesebb áramot fogyasztanak, mint hagyományos, CCFL alapú háttérvilágításra támaszkodó társaik. A két újdonság egyformán Full HD natív felbontást kínál. A TN+Film típusú  LCD panelt alkalmazó megjelenítők 5 ms-os válaszidő és húszmillió az egyhez dinamikus kontrasztarány mellett dolgoznak. A TN+Film panel sajátosságai miatt a vízszintes betekintési szög 170 fokos, a függőleges betekintési szög pedig 160 fokos értéket képvisel.

A kecses, mindössze 15 milliméteres vastagságú profillal érkező újdonságok DVI-D és D-Sub videó bemenettel rendelkeznek.

Az 50-es sorozat új tagjai több extra szolgáltatást is felvonultatnak. Ilyen az iMenu, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy billentyűzet és egér használatával módosítsák a kontrasztot, illetve a fényerőt, sőt, így akár még az előre beállított módok – presetek – között is váltogathatnak anélkül, hogy a monitor kezelőszerveihez kellene érniük. Az újdonságokhoz jár a beágyazott Screen+ szoftver is, amely a kijelzőt négy különálló munkaterületre osztja, így javítva a produktivitást. A monitorok energiatakarékos móddal – Eco Mode – is rendelkeznek, ami az áramfogyasztás csökkentésében segít (valószínűleg csak fényerőcsökkentésről van szó). Az eSaver szolgáltatás akkor spórol nekünk áramot, ha a PC éppen használaton kívül van. A monitorok Power Saving Mode-ban 50%-kal kevesebbet fogyasztanak, készenléti állapotban pedig 0,1 wattal is beérik. Hab a tortán, hogy mindkét kijelző rendelkezik VESA 100 támogatással, azaz megfelelő konzol alkalmazásával könnyedén falra szerelhetjük őket.

Az e2250Swdn modell 149,99 dollárba, míg e2450Swd típusjelzéssel ellátott társa 179,99 dollárba kerül.

Egy új, üzleti szintű LCD monitor is érkezett

A főként üzleti felhasználóknak szánt, 22 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel ellátott e2219P2 névre hallgató monitor már nem Full HD, hanem 1680 x 1050 pixeles natív felbontás mellett üzemel.

Ez a termék szintén TN+Film panelt alkalmaz, amely 2 ms-os válaszidőt, 250 cd/m2-es fényerősséget és 1000:1 valós kontrasztarányt kínál. Az újdonság két darab beépített hangszóróval, valamint egy ütőképes állvánnyal kerül forgalomba – utóbbi a kijelző döntését, elforgatását és magasságának állítását egyaránt lehetővé teszi, sőt, míg pivot/portré módot is kínál.

A LED-es háttérvilágítással rendelkező e2219P2 már kapható kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára 229 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward