Három új Lenovo asztali rendszer

Három új asztali konfigurációval jelentkezik a Lenovo, mindegyiket más-más szegmensbe szánja.

Három új Lenovo asztali rendszer

Három új asztali konfigurációval jelentkezik a Lenovo, mindegyiket más-más szegmensbe szánja.

Az IdeaCentre K220 a legelső a sorban, ebben Intel Core 2 Quad központi egység található meg és akár 4 GB DDR3 memóriát pakolhatnak bele a gyárban. A grafikus gyorsításról az NVIDIA GeForce 9300GE gondoskodik, és tárolóhelyben sem kell szűkölködnünk, ugyanis akár 1 TB-nyit vásárolhatunk a gépbe. Természetesen opcióként választható Blu-ray olvasó ha van rá igényünk és pénztárcánk. Extraként helyet kapott benne a Lenovo VeriFace elnevezésű arcfelismerő szoftvere és a Brigth Vision technológia, ami összehangolja a monitor fényerejét és a környezeti fényviszonyokat. Ehhez a két szolgáltatás használatához azonban rendelkeznünk kell a Lenovo L222 webkamerájával is, amit külön kell megrendelnünk. Ezekkel az összetevőkkel a vállalat 16 százalékos teljesítmény-javulást ígér az előző generációs K210-hez képest. Az IdeaCentre K220 ára 499 dollártól kezdődik 899 dollárig.

Akiknek nem elég a K220 teljesítménye azoknak létrehozta a vállalat az IdeaCentre K230-at. Ez szintén Intel Core 2 Quad processzorral rendelkezik, azonban memóriából akár 8 GB-ot kérhetünk bele és 64-bites Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel telepítve szállítják. Más egyébben nem különbözik a K220-hoz képest a K230. Ára 539 dollárról indul és 1299 dollárnál áll meg.

Az utolsó gépet, a H200-at ára és konfigurációja alapján az olcsóbb otthoni gépek szegmensébe szánja a vállalat. Ez leginkább böngészésre, e-mail olvasásra/írásra, videó és kép nézegetésre alkalmas. Nem túl meglepően, az Intel Atom processzora hajtja meg a H200-at, ami egyben a Lenovo leghalkabb asztali gépe is mivel nem tartalmaz egyetlen ventillátort sem. A rendszer maximálisan 2 GB memóriával és 320 GB-os merevlemezzel szállítják. A ThinkVision L195 LCD-monitorral együtt 399 dollárba kerül, anélkül pedig csupán 299-be.

A világ negyedik legnagyobb számítógépgyártóját, a kínai székhelyű Lenovo-t is számos riválisához hasonlóan súlyosan érintette a válság. A személyi számítógépek iránti kereslet csökkenése miatt 2500 állás megszüntetésére kényszerül és súlyos bevételi veszteségeket kell elkönyvelnie. A cégnek tavaly június óta ezek az első új terméke az anyaországán kívül. Akkor az IdeaCentre K210-et dobta piacra az Egyesült Államokban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward