Három új asztali Richland APU-val erősít az AMD

Az AMD a kétmagos Kaveri APU egységek érkezése előtt piacra dob még néhány újabb kétmagos Richland APU-t is, hogy legyen miből válogatni.

Három új asztali Richland APU-val erősít az AMD

Az AMD asztali Kaveri APU egységeinek első hulláma már néhány hónapja elrajtolt, igaz, a termékeket azóta is elég nehéz beszerezni: az A10-7850K és az A10-7700K még úgy-ahogy kaphatóak, de az A8-7600 még mindig nem jelent meg kereskedelmi forgalomban, pedig már időszerű lenne, hiszen a korábban ígért első negyedéves megjelenés lehetőségéről lassan lemarad az újdonság.

Asztali Kaveri APU fronton a kétmagos, azaz egymodulos megoldások megjelenésére az idei év második negyedévében kerülhet sor, így addig az AMD új Richland APU egységeket dob piacra, hogy kínálhasson újdonságokat is vásárlói számára.

A vállalat kínálatában a napokban három új Richland APU jelent meg, amelyek mindannyian egyetlen modullal rendelkeznek, azaz kétmagos megoldásoknak tekinthetőek. Az új modellek az A6-6420K, az A4-6320 és az A4-4020 típusjelzést viselik, elődeiknél azaz az A6-6400K-nál, az A4-6300-nál és az A4-4000-nél pedig némileg magasabb CPU órajelet alkalmaznak, azaz gyorsabbak.

Az új APU egységek legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázatban összesítettük. Érdekességképpen az elődmodellek adatai is szerepelnek a felsorolásban a könnyebb összehasonlíthatóság végett.

Az új modelleket szürke sorok jelölik

A friss Richland APU egységek közül csak az A6-6420K érkezik szorzózár-mentes kivitelben, és csak ez az újdonság támogatja a DDR3-1866 MHz-es memóriamodulok használatát. Modelltől függetlenül mindhárom újdonság 65 wattos TDP-vel rendelkezik, csak úgy, mint elődeik.

Az új Richland APU egységek közül az A6-6420K nagyjából 22 000 forintba, az A4-4020 pedig nagyjából 11 000 forintba kerül – ezek a modellek már kaphatóak. Az A4-6320 még nem jelent meg kínálatunkban, de rövid tájékozódás után úgy tűnik, ez a modell 16 000 forint körüli áron válik majd elérhetővé az elkövetkező napokban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward