Három új AMD videokártya érkezik október 8-án

Az AMD következő generációs videokártyái hamarosan elrajtolnak, sőt, a zászlóshajó szerepét betöltő Radeon R9 290X modell megjelenésére sem kell már sokat várni.

Három új AMD videokártya érkezik október 8-án

A legfrissebb információk alapján úgy tűnik, október 8-án hatalmas videokártya-áradat érkezik, ugyanis az AMD ezen a napon nem egy, hanem rögtön háromféle új videokártyáról is lerántja a leplet. Elsőként a 300 dollár alatti szegmenseket megcélzó modellek debütálnak: első körben az R9 280X, az R9 270X és az R7 260X megjelenésére számíthatunk.

AMD R7 260X
AMD R7 260X

Október 8-tól kezdve ezek a videokártyák már megvásárolhatóak lesznek kereskedelmi forgalomban, sőt, ezen a napon az is kiderül, hogyan teljesít a három friss jövevény az Nvidia GeForce 700-as sorozatú videokártyáival szemben. Az AMD AIB partnerei a fentebb említett napon persze nem csak referencia felépítéssel rendelkező, hanem egyedi hűtéssel ellátott és/vagy tuningolt videokártyákat is piacra dobhatnak.

AMD R9 270X
AMD R9 270X

Sajnos az R9 290X esetében, ami a következő generációs AMD videokártyák között zászlóshajónak minősül, már nem érkeznek egyedi felépítéssel és/vagy megemelt órajelekkel büszkélkedő példányok - az egyetlen engedélyezett módosítás első körben az lesz, hogy az új videokártyákat gyárilag felszerelt folyadékhűtő blokkal is lehet majd árusítani.

AMD R9 280X
AMD R9 280X

A Radeon R9 290X - ahogy korábbi hírünkben már említettük - várhatóan október 15-én érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward