Három taggal érkezik a ZTE Blade Q széria

A ZTE jelen állás szerint több különböző méretben dobja piacra az új alsókategóriás modelljét.

Három taggal érkezik a ZTE Blade Q széria

A ZTE mostanra egy kicsit elvesztette a fonalat az okostelefonok piacán. A kínai vállalat az elmúlt évben még a toplistás gyártók között is feltűnt, mostanra azonban folyamatos visszaesés jellemzi a teljesítményüket. Ezen természetesen változtatni szeretnének, ehhez pedig új taktika szükségeltetik. A legfrissebb hódítóik hangzatos toldaléknevekkel, eltérő méretekben fognak piacra kerülni, de az alapok minden esetben változatlanok.

A ZTE Blade Q három különböző testet öltött magára, de a burkolat alatt nagyrészt ugyanazt fogjuk megtalálni minden esetben. Kezdjük is a trió bemutatását azzal, ami a felszín alatt rejtőzik, és egyben a közös nevezőt jelenti a gépek között. Az okostelefonok lelke egy MediaTek MT6572-es SoC. Ez az MT6589 megcsonkításából jött létre, ebben már csak két Cortex-A7-es processzormag jut szerephez a grafikus feladatokért pedig egy Mali-400-as egység fog felelni. A SoC legfeljebb 1,3 GHz-es órajelen dolgozik majd. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, így a mindennapi használat során ezzel nem lesz gondunk. A tárhely minden esetben bővíthető lesz microSD kártya segítségével, és vélhetően ezt a lehetőséget sokan ki is fogják használni, mert alapból mindössze 4 GB-ot kapunk, amiből csak nagyjából 2-2,5 GB áll majd üresen.

ZTE Blade Q Mini

A szerény tárhely megtöltésének egyik módja a multimédiás lehetőségek kihasználása lesz. Az új Blade Q-k esetében két kamera lesz a fedélzeten: előre egy VGA figyel (ezzel folytathatunk videóhívásokat), míg hátul egy 5 megapixeles megoldás képviselteti magát. Ha videófelvételeket szeretnénk csinálni, a főkamera akkor sem hagy minket cserben, 720p-s felbontással dolgozhatunk – a csúcsminőségtől persze ez távol fog állni, de kellemes produkcióra számíthatunk. Operációs rendszer tekintetében az Android 4.2-vel találkozhatunk majd a gépeken, úgyhogy nem igazán panaszkodhatunk. Belépő szinten az Android 4.3 még nem elvárható, és az olyan főbb újítások, mint például a Bluetooth 4.0 LE vagy az OpenGL ES 3.0 támogatás is feleslegesen jelenne meg a hardveres háttér nélkül. A telefonok kapcsolati lehetőségei között van 3G HSDPA mobil kommunikációs modem, egy mezei Bluetooth 4.0 modul, 802.11 b/g/n Wi-Fi, A-GPS vevő és a MediaTek négy az egyben csomagjának köszönhetően FM rádió is.

ZTE Blade Q

Most pedig lássuk, mi az a három méret, amiben hazavihető lesz a Blade Q széria. A legkisebb és kompaktabb a Blade Q Mini névvel kerül majd kereskedelmi forgalomba. Ennek az előlapját egy 4 hüvelykes megjelenítő díszíti 800 x 480 képpontos felbontással társítva. Az üzemidejéért felelős akkumulátor 1500 mAh-s kapacitású. A sima Blade Q ezzel szemben már egy 1800 mAh-s egységből nyeri a működéshez szükséges energiát. Ennek a kijelzője 4,5 colosra nőtt, amihez FWVGA (854 x 480) felbontást társítottak a mérnökök. A Blade Q Maxi már csak fizikailag mutat fel előrelépést, a képpontok száma változatlan – ezúttal 5 hüvelyken feszül a 854 x 480 pixel. A Maxi telepe a legnagyobb a felhozatal tagjai között, ebbe már egy 2000 mAh-s megoldást sikerült belezsúfolni.

ZTE Blade Q Maxi

A ZTE Blade Q termékcsalád pontos árazásáról egyelőre sajnos nem esett szó, és a megjelenési dátumot sem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit tudunk, hogy hamarosan felbukkanhatnak a boltok polcain. A ZTE a forgalmazást Európában fogja kezdeni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward