Három táblagépet leplezett le a Hyundai

A Hyundai ezekkel a készülékekkel szeretne egy kicsit visszatérni a köztudatba, hiszen régen rengeteg kedvező árú elektronikai cikkel rendelkezett, de mára már inkább csak az autógyártásból ismerős ez a márkanév. A trió minden tagja más kijelzőmérettel rendelkezik majd, és az áraik is ehhez mérten skálázódnak.

Három táblagépet leplezett le a Hyundai

A Hyundai ezekkel a készülékekkel szeretne egy kicsit visszatérni a köztudatba, hiszen régen rengeteg kedvező árú elektronikai cikkel rendelkezett, de mára már inkább csak az autógyártásból ismerős ez a márkanév. A trió minden tagja más kijelzőmérettel rendelkezik majd, és az áraik is ehhez mérten skálázódnak.

A felhozatal legkisebb, és egyben legolcsóbb tagja a Hyundai HT-7B névre hallgat majd. Ennek az előlapját egy - a Kindle Fire-éhez nagyon hasonló - 7 hüvelykes, 1024 x 600 képpontos felbontású LCD panel tölti majd ki, de emellett még egy VGA kamera is helyet kapott, mely leginkább a videóhívásokért felel majd. Az előlapi kamerát egy 2 megapixeles egység egészíti majd ki, így ha fotózni szeretnénk, akkor ezt érdemes bevetni.

Az eszköz lelke egy Samsung Exynos 3110 SoC, amelyben az 1 GHz-es órajelű Cortex-A8 mag mellett, egy PowerVR SGX540 felel majd a grafikus feladatokért. Ehhez társul 1 GB rendszermemória és 8 GB beépített háttértár, amit microSD behelyezésével még tovább bővíthetünk. A masina rendelkezik 3G HSDPA hálózati modemmel is, ami minden bizonnyal sokaknak jelent nagy örömöt, továbbá a GPS vevő mellé előre telepítve tartalmazza a gép a Navitel navigációs alkalmazást is. A HT-7B egy 4000 mAh-s akkumulátorból nyeri az energiát. A gép 208 dolláros áron kerül majd kereskedelmi forgalomba.

A hármas középső tagjáért már 270 dollárt fognak kérni. A Hyundai HT-9B-ben egy 9,7 colos megjelenítő kapott helyet, amely a korábbi iPad-ekhez hasonlóan IPS technológiát használ és 1024 x 768 pixeles felbontással operál. A központban ezúttal egy AllWinner A10 lapkakészletet találunk; ez egy 1,2 GHz-es frekvencián üzemelő Cortex-A8-as magot, és egy szintén ARM fejlesztésű Mali-400 MP1 grafikus egységet rejt. A rendszermemória ezúttal is 1 GB-os méretet öltött, ám a háttértár kapacitása duplájára, 16 GB-ra növekedett, és ezt ezúttal is egyszerűen még tovább bővíthetjük.

A kamerák tekintetében ez is ugyanazt nyújtja, mint a kistestvére, előre egy VGA, hátra pedig egy 2 megapixeles modul tekint. Adatkapcsolat terén viszont visszalépés történt, és itt már búcsút kell intenünk a HSDPA hálózati modemnek, így ismét csak a Wi-Fi támogatás segítségével tudunk majd az internetre csatlakozni. A GPS és a Bluetooth viszont továbbra is jelen van, sőt, kapunk USB 2.0 és HDMI csatlakozót is. A teljesen fémmel borított táblagépben egy 5600 mAh-s telep teljesít szolgálatot, ami bizony ilyen specifikációk mellett már egy kicsit szűkös lehet. A HT-9B érdekessége a dokkolható billentyűzet, melyet utólag vásárolhatunk majd meg mellé, de azt egyelőre nem árulták el, hogy ez mennyibe kerülhet.

Végül nézzük a lista legdrágább készülékét, ami Hyundai HT-10B néven érkezik majd a boltokba. Ez már egy 10,1 hüvelykes megjelenítővel rendelkezhet, de az 1024 x 600 képpontos felbontás miatt ez a modell pixelesebb képet nyújt majd, mint a HT-9B. A belbecs tekintetében csak egyetlen komoly változás történt, amelyet az adatkapcsolati képességei terén kell keresnünk. Ebben ugyanis visszatér a HSDPA hálózati modem, ezzel pedig teljessé válik a hordozhatóság élménye. Minden más tekintetben a fentebb említett HT-9B modellre ütött a nagytestvér, így ebben is egy Allwinner A10 lakpát találunk 1 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel karöltve. Továbbá az akkumulátor is épp olyan kapacitással (5600 mAh) bír. Ezért 310 dollárt kell majd leszurkolnunk.

A Hyundai táblái, amint azt láthatjuk, nem a piac legolcsóbb megoldásai lesznek, viszont az összesnek lesz olyan vonása, amely indokolhatja a komolyabb árcédulát. A megjelenés pontos idejét egyelőre nem árulták el, de azt már tudni lehet, hogy elsőként Oroszországban tűninekmajd fel. A Hyundai idén 200 ezer tábla értékesítését tűzte ki célul, ami reális elvárás lehet, hiszen a 3G-s tabletek piaca igen szűkös egyelőre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward