Három monitort is kezel az alacsony profilú HD 7750

Egy új Radeon HD 7750-es sorozatú videokártya került forgalomba, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy alacsony profilú felépítése ellenére képes egyidejűleg akár három monitor kezelésére is.

Három monitort is kezel az alacsony profilú HD 7750

Az új Radeon HD 7750-es videokártya a Diamond Multimedia műhelyéből érkezett. A Radeon HD 7750 BizView névre hallgató újdonság egy slotos aktív hűtést alkalmaz és alacsony profillal rendelkezik, ám mégis képes egyidejűleg akár három monitor kezelésére is, így az ATI Eyefinity támogatás jóvoltából akár 5760 x 1080 pixeles felbontás mellett is játszhatunk, illetve dolgozhatunk, méghozzá akár sztereó 3D támogatás mellett is.

A PCI Express 3.0-s csatolófelületet alkalmazó videokártyán összesen két darab videó kimenetet láthatunk: egy mini-DisplayPort 1.2-es, illetve egy DMS59-es csatlakozót. Utóbbi a mellékelt DMS59->DVI-I átalakító kábelnek köszönhetően két dual-link DVI-I videó kimenettel ajándékozza meg a felhasználókat, így már összesen három videó kimenet áll rendelkezésre.

A Diamond Multimedia friss terméke Radeon HD 7750-es alapokon nyugszik, azaz 28 nm-es csíkszélességgel készülő, 512 stream egységet tartalmazó Cape Verde grafikus processzorra alapoz. A GPU és az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között szokás szerint ezúttal is 128-bites adatsín teremt kapcsolatot. A GPU 800 MHz-es, a VRAM pedig 5,4 GHz-es effektív órajelen ketyeg.

Az újdonsághoz az említett átalakító kábelen kívül kapunk két PCI takarólemezt is: az egyik a normál magasságú, míg a másik az alacsony profilú bővítőkártyákat fogadó rendszerekhez jöhet jól.

A Radeon HD 7750 BizView (BizView 750) modell hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A termékért 119,99 dollárt kérnek majd el az üzletekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward