Három kivitelben jöhet az Apple okosórája

Eltérő képátmérő és anyaghasználat jellemezheti a különböző iWatch modelleket. Azonban némi késéssel számolni kell az eddigi várakozásokhoz képest.

Három kivitelben jöhet az Apple okosórája

Az elmúlt hetekben megszaporodtak a különböző, iWatch-csal kapcsolatos pletykák, amik alapján szépen lassan kezd kirajzolódni, hogy mire is lehet számítani – már amennyiben az információk igaznak bizonyulnak.

Sok eltérő látványterven tűnt már fel az iWatch.

Eddig fény derült arra, hogy az Apple okosórái meglehetősen sok szenzornak adhatnak majd otthont, talán minden eddigi versenytársuknál többnek. Arról persze egyelőre csak találgatni lehet, hogy pontosan mik kerülhetnek a karórákba, de természetesen a legmerészebb elképzelések is elhangoztak már, így például a vérnyomás- vagy a vércukorszintmérő is. Továbbá a vállalat állítólag már teszteli az első készülékeinek fitneszképességeit is, és ehhez olyan híres sportolók közbenjárását kérték, mint például Kobe Bryant, aki az egyik legeredményesebb amerikai kosárlabdázó. Az okosórák az iOS 8-on futó HealthKit szolgáltatással működnek majd együtt.

Mostanában már arról lehet hallani, hogy nem is csak egy, esetleg kettő iWatch készül az Apple boszorkánykonyhájában, hanem rögtön hármat terveznek a mérnökök. Az Economic Daily hasábjain olvasható jelentés alapján a trió tagjai kétféle anyaghasználattal és mérettel lesznek elérhetőek. Érkezni fog két 1,8 colos modell, illetve egy kisebb, 1,6 hüvelykes megjelenítővel felvértezett eszköz is – mindegyik felxibilis Super AMOLED panelt kaphat. Az 1,8-asok párosából az egyiket a minőségibb órákhoz hasonlóan zafírüveggel láthatják el, míg a másikhoz valószínűleg kedvezőbb árcédula fog társulni, és valami gyengébb anyag. Ugyanebben a jelentésben egyébként elhangzott még egy 350 dolláros ár is, bár azt nem fűzték ehhez hozzá, hogy mégis melyik okosórára vonatkozik ez a háromból.

Az eddigi várakozások szerint az Apple iWatch valamikor októberben kerülhetett volna bevetésre, most viszont már állítólag némi késéssel kell ehhez képest számolni. A népszerű elemző, Ming-Chi Kuo elmondása alapján novemberben kezdődhet a tömegtermelés, így még éppen ideérhet az ünnepi szezonra az újdonság. “Eltoltuk az iWatch tömegtermelésének kezdetére vonatkozó becsült időpontot az eddig várt szeptember végéről november második felére. Ezzel együtt a 2014-es eladási előrejelzést is mérsékeltük 40 százalékkal, így nagyjából 3 millió egységgel számolunk idén.” – mondta el Kuo.

Az Apple egyébként hivatalosan továbbra sem erősített meg egyetlen iWatch pletykát sem, viszont vannak annak jelei, hogy ezen dolgoznak. Nemrég például leszerződtették azt a Patrick Pruniaux-t, aki korábban a legendás, svájci Tag Heuer értékesítési vezetője volt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward