Három gyors SSD meghajtó a Corsair műhelyéből

Ma három új SSD meghajtóról rántotta le a leplet a Corsair, amelyek közül egy a Force Series GT, kettő pedig a Force Series 3 családban kap helyet. Előbbi család egy 480 GB-os, míg utóbbi egy 480 GB-os és egy 180 GB-os taggal lett gazdagabb.

Három gyors SSD meghajtó a Corsair műhelyéből

Három új SSD meghajtóról rántotta le a leplet a Corsair, amelyek közül egy a Force Series GT, kettő pedig a Force Series 3 családban kap helyet. Előbbi család egy 480 GB-os, míg utóbbi egy 480 GB-os és egy 180 GB-os taggal lett gazdagabb.

Közös tulajdonság a három új SSD meghajtó esetében, hogy mindhárman SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek, 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek és SandForce SF-2280-as SSD vezérlővel lesznek ellátva. A Corsair közleménye szerint mindkét család tagjai kétmillió üzemórás élettartammal (MTBF) és három év garanciával kerülnek az üzletek polcaira.

A Force Series GT modell szinkron NAND Flash chipekkel rendelkezik, így a gyártó állítása szerint 555 MB/s-os olvasási- és 525 MB/s-os írási sebességet kínál. 4K módban, véletlenszerű írási feladatok esetén az újdonság 85000 I/O művelet elvégzésére képes egyetlen másodperc leforgása alatt.

A Force Series 3-as SSD meghajtók ezzel szemben már aszinkron NAND Flash memóriachipekre alapoznak, így 550 MB/s-os olvasási- és 520 MB/s-os írási sebesség elérésére képesek.

A 180 GB-os és 480 GB-os Force Series 3-as modellek sorrendben 249 és 799 dollárba, míg a Force Series GT család 480 GB-os tagja 999 dollárba kerül. Az új SSD meghajtókkal hamarosan találkozhatunk az üzletek polcain is. A hír írásakor a friss termékek sajnos még nem voltak elérhetőek a gyártó hivatalos weboldalán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward