Három érdekes Lenovo-újdonság

Számos érdekességgel állt elő a Lenovo: új IdeaPad-ekkel, a kétképernyős W700ds-el, valamint az IdeaCentre 600-as egybegéppel is.

Három érdekes Lenovo-újdonság

Számos érdekességgel állt elő a Lenovo: új IdeaPad-ekkel, a kétképernyős W700ds-el, valamint az IdeaCentre 600-as egybegéppel is.

Beharangozták egyrészt az új, Y-sorozatú IdeaPad-laptopjaikat, amelyeket a "megbízható útitársra vágyóknak" ajánlanak szeretettel. A széria három tagot számlál, jelentős különbség azonban leginkább csak a méretük tekintetében mutatkozik köztük: az Y450-es 14, az Y550-es 15,6, míg az Y650-es 16 hüvelykes.

Hardver-téren szinte teljesen egyformák: mindannyian legfeljebb 4GB RAM-al és 500GB HDD-vel vértezhetőek fel, valamint opcionálisan NVIDIA-kártyával, WiFi-vel és Bluetooth-al is. Rendelkeznek többérintéses érintőpaddal, arcfelismeréssel és OneKey Rescue adathelyreállító rendszerrel, processzor tekintetében pedig "legújabb Intelek"-el (ennél több konkrétumot nem mondtak). A képarány is egységesen 16:9 mindegyiknél; az eltérés mindössze annyi, hogy az Y650-es JBL hangszórókkal, valamint fényérzékelőkkel is rendelkezik, amelyeknek köszönhetően a képernyőjük fényerejét folyamatosan hozzáigazítják a környezetük fényeihez.

A gépek várhatóan márciustól érkeznek, $829 (az Y550 és az Y450 esetében) és $1,199 ellenében (Y650).

Előálltak még az első kétképernyős laptopjukkal, a W700ds-el is, amely a fő, 17 hüvelykes képernyője mellett még egy 10,6 hüvelykes (768 x 1280-as felbontás), az elsődlegesből előcsúsztatható, majd akár 30 fokban behajtható másodlagossal is rendelkezik. Ennek az előnyeit nyilván nem kell ecsetelni (főleg, hogy szinte észre sem vehető az a minimális plusz, amivel a fedél ettől vastagabb lett), hátránya pedig pusztán annyi, hogy az akku üzemideje teljes fényerő esetén mindössze két órásra várható.

Hardver tekintetében nagyjából megegyezik az alap W700-asokkal (megmarad például az NVIDIA Quadro FX 3700M kártyája, a 8GB felső memórialimitje és a RAID-ezhető két merevlemeze), így tehát az eddig is hatékony médiamasina és munkaállomás az új képernyővel csak még hatékonyabb lett. Már kapható, mindössze $3.663-t kell kicsengetni érte.

Végül, de nem utolsósorban szót érdemel az IdeaCentre 600-as egybegép is, amely állítólag a legvékonyabb versenyző is ebben a kategóriában. Bár nagyon szép, karcsú és futurisztikus formatervezésű (kicsit hajaz az iMac-re is), képességeit tekintve meglehetősen átlagos (kétmagos Intel processzorok, max. 4GB RAM és 1TB HDD, opcionálisan ATI grafika, Blu-ray meghajtó, TV-tuner, multifunkcionális távirányító, Vista Premium vagy Basic). A képernyő 21,5 hüvelykes, 1920 x 1080 felbontású, HDMI-bemenettel nem rendelkezik. Az említett távirányító azonban érdemel még pár szót, lévén itt egy igazi svájci bicskával van dolgunk: ez ugyanis légegérként, játékokhoz gyorsulásvezérlőként, Skype VOIP-hoz pedig "mobilként" is egyaránt remekül beválik.

Az ára $999-ről indul, de persze az összes igazán hasznos extra (mint pl. Blu-ray) nélkül; ha ezeket sem kívánja nélkülözni az ember, úgy természetesen az árat is nagyon könnyen és nagyon gyorsan feltornázhatja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward