Harminchatféle DDR4-es HyperX Savage memóriacsomag jön

A rengeteg memóriacsomag közül első körben harmincegyféle kerül az üzletek polcaira, de később a 16 GB-os modulokkal szerelt példányok is elérhetővé válnak.

Harminchatféle DDR4-es HyperX Savage memóriacsomag jön

A HyperX új DDR4-es memóriacsomagokat mutatott be, amelyek mindannyian a nagy népszerűségnek örvendő Savage sorozatban kapnak helyet. Az újdonságok kompakt kivitelben, alacsony memóriamodulok formájában érkeznek, memóriachipjeik hűtéséről pedig elegáns, letisztult dizájnnal rendelkező hűtőbordák gondoskodnak. A memóriamodulok 133,35 milliméter szélesek, magasságuk pedig nem több 34,57 milliméternél, azaz sokféle konfigurációban kényelmesen elférhetnek.

Az élettartam-garanciával forgalomba kerülő HyperX Savage DDR4-es memóriamodulok mindannyian XMP profillal érkeznek, így névleges paramétereik nagyon egyszerűen beállíthatóak. Az XMP mellett természetesen SPD profil is rendelkezésre áll, ami a JEDEC DDR4-es szabványában meghatározott alapértékeket tartalmazza. Az új memóriamodulok az Intel X99-es, Z170-es, H170-es, H110-es és B150-es lapkakészleteivel egyaránt tökéletesen kompatibilisek – azaz a Skylake és a Haswell-E processzorokhoz passzolnak.

Az első termékek 4 GB-os és 8 GB-os modulok formájában érkeznek, amelyek egy-, kettő-, négy- vagy nyolcmodulos csomagban kapnak helyet. Később 16 GB-os modulok is megjelennek, amelyek kettő-, négy- vagy nyolcmodulos csomag formájában válnak elérhetővé.

Órajelek tekintetében 2133 MHz-től 3000 MHz-ig terjed a kínálat, az időzítések pedig ennek megfelelően Cl12-től CL15-ig szóródnak. A lassabb példányok 1,2 voltos, gyorsabb társaik pedig 1,35 voltos üzemi feszültséget alkalmaznak. A harminchatféle memóriacsomag ismert technikai paramétereit az alábbi táblázat tartalmazza:

A fenti táblázathoz feltétlenül hozzá kell tenni, hogy szerepelnek benne 16 GB-os memóriamodulokat tartalmazó memóriacsomagok is (ezeket csillaggal jelöltük), amelyek majd csak később lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban – hogy mikor, az egyelőre rejtély.

A HyperX Savage DDR4-es memóriamoduljai rövidesen feltűnnek az üzletek polcain. Az újdonságok egy része már webáruházunkban is kapható – az aktuális kínálatról itt lehet tájékozódni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward