Harmadjára hódít a Huawei Honor

Kedvező árért cserébe kellemes sebességről és kiemelkedő ellenálló képességről teszt tanúbizonyságot az új Honor.

Harmadjára hódít a Huawei Honor

A Huawei legnagyobb múltú szériája a Honor, amelyből immáron a harmadik tagot termeli ki a gyártó az elmúlt évek során. A recept továbbra is változatlan, így vélhetően ezúttal is borítékolható a készülék sikere. A középkategóriás eszközben semmi különleges nincs igazából, de mégis egy kicsit "akarom" érzést kelt azokban, akik ebben az árszegmensben keresik az igazit.

A Honor 3 nem éppen az egyediségéről lesz híres. Ha a specifikációját végignézzük, akkor bizony könnyedén ráismerhetünk a nyár elején leleplezett Ascend P6-ra, ami jelenleg a zászlóshajó szerepében tetszeleg a Huawei berkeiben. A pengevékony, mindössze 6,2 milliméteres gépet szinte csak a külső jegyei különböztetik meg a mostani alanyunktól. De nézzük, pontosan mivel is állunk szemben.

Az újdonság a hófehér házba csomagolt 4,7 hüvelykes megjelenítőjével hívja fel magára a figyelmet. A panelje IPS technológiát használ a széles betekintési szögek elérése érdekében, a megfelelő képélességet pedig az 1280 x 720 képpontos felbontás szállítja. Az óriási felületen ugyan bőven lenne hely a virtuális kezelőszerveknek, de a gyártó mérnökei inkább a hardveres megoldás mellett döntöttek. Alulról tehát a gombok határolják a megjelenítőt, felülről pedig a hangszóró és a szenzorok mellett, egy 1,3 megapixeles kamera teszi fel az i-re a pontot. Persze ez csak másodlagos szerepet játszik, ha fotózásra adnánk a fejünket, akkor a 13 megapixeles főkamerát érdemesebb használatba venni - ehhez LED-es villanó is kapcsolódik.

A motorteret a Huawei saját fejlesztésű chipje bérelte ki, nevezetesen a HiSilicon K3V2-vel van dolgunk. Ez a SoC egy közel 500 MHz-es Vivante GC4000-es grafikus processzort és négy darab, 1,5 GHz-en járatott Cortex-A9 magot állít hadrendbe. A lapka mellé 2 GB-nyi rendszermemóriát kapcsoltak, a tárhelyünk meg 8 GB-os méretet öltött, ami bizony nem sok. Lesz viszont microSD memóriakártya befogadására lehetőséget nyújtó hely, így bővíteni lehet a gépet, ha szűkösre fordulna a helyzet. A kapcsolati lehetőségek között a 3G HSDPA modem mellett ott sorakozik a GPS vevő, a Bluetooth 3.0 modul és a 802.11 b/g/n Wi-Fi, tehát minden, ami szükséges - extrákra viszont itt ne is számítsunk. Operációs rendszer tekintetében viszont nagyon jól állunk, hiszen az Android 4.2.2-vel kerültünk szemben, ami az Emotion UI 1.6 felhasználói felülettel lett felruházva.

A mobil házát úgy tervezték meg, hogy a szigeteléseknek köszönhetően ellenálljon a víznek és természetesen ezzel együtt a pornak is. A Honor megfelelt az IP57 előírásainak, tehát káros mennyiségű homok biztosan nem juthat a burkolat alá, és vízben is csak nagyobb nyomáson és hosszabb idő után eshet baja - ha nem búvárkodunk vele, nem lesz gond. A méretei egyébként átlagosnak nevezhetőek a 9,9 milliméteres vastagsággal és a 138 grammos súllyal. Ebbe egy 2230 mAh-s kapacitású telepet is sikerült belezsúfolni, mely tekintve a gép specifikációját, az átlagosnál valamivel jobb üzemidő produkálásra lehet képes. Persze intenzív noszogatással valószínűleg egyetlen nap alatt így is lemeríthető lesz, megváltásra ne számítsunk.

A Huawei Honor 3 megjelenésére először vélhetően Kínában fog sor kerülni, és csak a későbbiekben, valamikor az év végéhez közeledve, az ünnepi szezonban tűnhet fel más régiókban. Az ára kb. 300 dollár körül alakul majd, ami tovább erősíti azt, hogy ez egy ütős középkategóriás vas.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward