Harmadik bétájához érkezett az iOS 8

Az iOS egy meglehetősen sok újdonságot hozó frissítésen esett át. Az új verzió minden kompatibilis terméken elérhető lesz.

Harmadik bétájához érkezett az iOS 8

Az iOS 8 béta 2 még a hibajavításokat tartotta szem előtt, ami akadt is benne szép számmal, a mostani verzióban pedig a felületi változásoké lett a főszerep, de új képességek is vannak.

Az iOS 8 béta 3-mal karöltve egy teljesen új háttérképet kapnak az iPhone-ok, iPadek, valamint iPodok. Az új grafika nagyon letisztult lett, akárcsak maga a rendszer. Fehér alapon szürke pontokkal megtöltött kép fogadja azokat az felhasználókat, akik telepítik a friss kiadást. Apró érdekesség továbbá, hogy megváltozott a kinézete az értesítések takarításának is: már egy "Törlés" billentyű is lesz erre. Kis mértékben még az időjárás előrejelzésről gondoskodó alkalmazás felületén is csiszoltak az elmúlt hetek során. Az iOS 8 ugyan nem sokat változott az iOS 7-hez képest a vonalvezetés tekintetében, az igazán radikális előrelépést korábban tette meg az Apple, az viszont jól látszik, hogy bőven akadnak még elképzelések, amiből néhányat most meg is valósítottak a fejlesztők.

A „12A4318c” jelöléssel ellátott béta telepítését követően felbukkan a beállításokban a Handoff kapcsoló. A Handoff funkció lehetővé teszi, hogy a telefonon és az asztali gépen futó alkalmazások szinkronba hozhatóak legyenek. Ez a gyakorlatban például azt jelenti, hogy a Mac-en megkezdett üzenet írása folytatható egy iOS-t futtató készülékről, illetve ugyanígy fordítva. Ezen felül újdonság még az is, hogy az iCloud Drive-ból lesznek kezelhetőek a dokumentumok. Ez a lehetőség ismételten könnyebbé teszi a közös munkát asztali gépek és okostelefonok vagy tabletek között, hiszen az iCloud Drive-on tárolt fájlok minden friss platformon elérhetőek és szerkeszthetőek így.

A törlésre megjelölt képek 30 nap múlva lesznek véglegesen eltávolítva. Ez eddig is így volt, ám most már azt is előre jelzi a rendszer, hogy mennyi idő van még addig hátra egy-egy fotó esetében. A Shared Photo Streams nevét lényegesen leegyszerűsítették, már Shared Albums-ként kell majd ezt keresni. Új lehetőség itt, hogy a megosztott albumok teljes tartalma egyben lementhető lesz. Az egyes elemek magukban is törölhetőek lesznek a jövőben az értesítési központból, vagyis még jobb kezelhetőségre van kilátás. A multimédiás tartalommal bíró üzenetek automatikusan menthetőek lesznek, erre is egy új kapcsoló biztosít lehetőséget. Végül ki- és bekapcsolhatóvá vált a QuickType funkció.

Az iOS 8 béta 3 minden olyan készülékre elérhető lesz, amire az iOS 8 elérhetővé vált az Apple WWDC-t követően. Az új rendszer 300 MB körüli mérettel rendelkezik, tehát meglehetősen nagy lett – ez igazából megszokott a béták körében, így itt sem számít meglepetésnek. A telepítése elvégezhető lesz OTA (Over-The-Air) módon, valamint az iTunes közbenjárásával is némi vezetékelést követően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward