Hangtalanul működő apró PC, ezúttal Braswell alapokon

A CL100-as modell nagyon kevés helyet foglal, alumíniumból készített háza pedig egyben egy nagy hűtőborda is, így a termék teljesen zajtalanul használható.

Hangtalanul működő apró PC, ezúttal Braswell alapokon

A Logic Supply egy új, kifejezetten helytakarékos asztali számítógépet mutatott be, amelynek alapterülete mindössze 116,75 x 112 milliméter, magassága pedig alig 37 milliméter. Az alumíniumból készített ház ezúttal hűtőbordaként is funkcionál, ugyanis a központi egység által termelt hőt átveszi, majd leadja környezete számára, így a rendszer passzívan, teljesen hangtalan hűtéssel dolgozhat.

A pici házban Braswell platform köré épülő konfiguráció kapott helyet, amelynek lelke egy Intel Core 3150-es SoC egység. A jól ismert processzor négy darab maggal rendelkezik, amelyek maximum 2,08 GHz-es burst órajelen üzemelhetnek, de van még a fedélzeten egy Intel HD Graphics sorozatú iGPU is, ami 12 EU-t vethet be és maximum 640 MHz-es órajelen dolgozhat. A 6 wattos TDP kerettel gazdálkodó SoC egység mellé maximum 16 GB-nyi DDR3L rendszermemória társítható, amely két darab So-DIMM memóriafoglalatban foglalhat helyet, gyárilag viszont csak 2 GB-nyi RAM jár, legalábbis az alapmodellhez. Az adatok tárolását 32 GB-os mSATA SSD kártyára bízhatjuk, de igény szerint akár 512 GB-os modell is kérhető.

Az apróság Gigabites Ethernet porttal érkezik, plusz egy mPCIe slot is jelen van az alaplapján, amibe WiFi és Bluetooth vezérlővel egyaránt ellátott bővítőkártya szerelhető – ez alap esetben nem tartozék. Az új mini PC két HDMI és egy DisplayPort videó kimenettel érkezik, USB 3.0-s portokból pedig négyet kínál: három darab normál formátumút, illetve egy „C” típusút. Az operációs rendszer szerepét Windows vagy Linux disztribúció egyaránt betöltheti – a vásárlón múlik, melyiket választja.

A CL100-as apró asztali számítógép rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, induló ára pedig 347 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward